Amikor ráérek,leírom és lefényképezem azt amit éppen főztem,sütöttem.Próbáld ki,hátha ízlik neked is,sok sikert!
2012. november 18., vasárnap
Vegetáriánus-Fasírt babból,és csicseri borsóból
Hozzávalók 4 személyre:
1 konzerv (400 g) fehér vagy tarkabab,1 üveg csicseri borsó,1 nagy fej vöröshagyma ,1 csokor friss petrezselyem,2 gerezd fokhagyma ,2 tojás ,
só, bors ,6 ek. zsemlemorzsa + a beforgatáshoz ,olaj a sütéshez
Az átmosott, lecsöpögtetett babot,borsót, tegyük egy turmixba és törjük össze. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a felaprított petrezselymet, az aprított fokhagymát és a tojást. Sózzuk, borsozzuk, keverjük el benne a zsemlemorzsát. Formázzunk pogácsákat, forgassuk meg őket zsemlemorzsában, majd forró olajban süssük mindkét oldalukat ropogósra.
Káposzta salátával tálaljuk.
Sült kacsamell sült gyümölccsel
Hozzávalók: 2 szép tisztított kacsamell,2 birsalma,20 dkg aszalt szilva,2 narancs,1 ág rozmaring,só,bors,4 nagy szem krumpli.
Elkészítés: A szárazra törölt ,tiszta kacsamell háját éles késsel bekockázzuk. Felforrósítunk egy serpenyőt üresen,és beletesszük a kacsamellet,a hájas résszel lefelé.6-8 percig sütjük,közben kiolvad a zsírja. Majd megfordítjuk,ezt a felét sózzuk,borsozzuk,és ezt is ugyanaddig sütjük. Ezután kiszedjük,eg jénaiba fektetjük,közé tesszük a rozmaring ágat,és köré terítjük a szilvát,darabolt birset,és a kifilézett narancsot. Az előmelegített sütőben 40 percig sütjük,és törött krumplival,és a kacsával egütt sült gyümölccsel tálaljuk.
2012. november 11., vasárnap
Gombás,húsos lepény
Hozzávalók:
Tésztához:30 dkg liszt,1/2 cs élesztő,1 dl tej,1 kiskanál cukor,1 kiskanál só,2 ek olaj
Feltét:30 dkg főtt tarja, 10 dkg vegyes gomba,10 dkg sajt,milánói mártás
A tészta hozzá valóiból pizza tésztát készítünk. Amíg a tészta kel,összeszeleteljük a tarját, a vegyes gombát,és lereszeljük a sajtot. Amikor a tészta megkelt,tepsi nagyságúra nyújtjuk,vajjal kikent tepsibe tesszük. Megkenjük bolonyai vagy milánói üveges mártással,(ízlés szerinti mennyiséggel),és meszórjuk előbb a tarjával,majd a gombával. A fele lereszelt sajtot rászórjuk,és betesszük 190 fokon előmelegített sütőbe sülni.Amikor félig megsült,rászórjuk a maradék sajtot,és készre sütjük.
Jó étvágyat!
Tésztához:30 dkg liszt,1/2 cs élesztő,1 dl tej,1 kiskanál cukor,1 kiskanál só,2 ek olaj
Feltét:30 dkg főtt tarja, 10 dkg vegyes gomba,10 dkg sajt,milánói mártás
A tészta hozzá valóiból pizza tésztát készítünk. Amíg a tészta kel,összeszeleteljük a tarját, a vegyes gombát,és lereszeljük a sajtot. Amikor a tészta megkelt,tepsi nagyságúra nyújtjuk,vajjal kikent tepsibe tesszük. Megkenjük bolonyai vagy milánói üveges mártással,(ízlés szerinti mennyiséggel),és meszórjuk előbb a tarjával,majd a gombával. A fele lereszelt sajtot rászórjuk,és betesszük 190 fokon előmelegített sütőbe sülni.Amikor félig megsült,rászórjuk a maradék sajtot,és készre sütjük.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)