2016. december 28., szerda

Bon-bon gesztenyével töltve

Hozzávalók:
25 dkg édesített gesztenyemassza
1 evőkanál méz
1 narancs
10 dkg natúr marcipán (50%-os)
40 dkg étcsoki
1 dl olaj

Elkészítés:
A gesztenyemasszát keverőtálba tesszük, villával összetörjük, majd hozzáadjuk a narancs reszelt héját és 2 evőkanál frissen csavart, szűrt narancslevet. Egynemű masszává keverjük, és hűtőben pihentetjük.
A csokit apróra daraboljuk,és először a fele mennyiséget gőz felett az olajjal felolvasztjuk,fokozatosan a maradék csokit is hozzá adagoljuk. Én nagyon sűrűn kevergettem,majd lekapcsoltam a gázt a gőzt biztosító edény alatt.
A bon-bon formát ecsettel kikentem az olvasztott csokival,és hűtőbe tettem. Ezt addig ismételtem,amíg mindenhol kialakult a csokiburok.
Ezután mindegyiket megtöltöttem a gesztenyés masszával. Minden bon-bon kapott egy csoki takaró réteget,amit elsimítottam  a tetején.
Másnap szedtem ki a formából.

2016. december 17., szombat

Spenóttal töltött karaj




Hozzávalók (2 személyre): 4 szelet karaj,1 doboz  bébi 

spenót 

(friss a Lidl-ből),3 gerezd fokhagyma,só ,bors,zsír,a 


panírozáshoz: liszt,tojás,zsemlemorzsa


Elkészítés:


A karaj szeleteket kiklopfoljuk,és mind a két  oldalát 

sózzuk,borsozzuk.


Pici zsíron megfuttatjuk az  apróra vágott 

fokhagymát,rádobjuk a spenótot,pár perc alatt összeesik.

A  kiterített hússzeletre  halmozzuk,feltekerjük,és hústűvel

  rögzítjük.



Bepanírozzuk,és közepesen forró olajban piros ropogósra

 sütjük.


A töltelék itt is saját ízlés szerint,a spenótot,amikor a húsra halmoztuk,még ízesíthetjük oregánóval,tehetünk rá egy-egy szelet sajtot,sonkát,de így is nagyon finom lett.