Itt a nyár,így került bele paprika,paradicsom,és persze az eredetihez képest,-mi z.borsóval szeretjük.
Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb
15 dkg szalonna (én erdélyit vettem)
20 dkg zöldborsó
1 fej fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
1 csipet só
1 csipet bors
1 csokor petrezselyemzöld
1 kanál pirospaprika
Elkészítés:
A szalonnát felaprítjuk és kiolvasztjuk. A zsírját leöntjük,
amint kisült és ebbe sütjük meg a kockára vágott, főtt burgonyát.
A sült szalonnára rászórjuk a finomra vágott vöröshagymát és
megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot.
Alaposan összepirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott
sertéscombot,és a borsót.
Ízesítjük és hozzáadjuk a fokhagymát, valamint
pirospaprikát, majd puhára pároljuk.
Ha készen van, összeforgatjuk a sült burgonyával.