2014. december 7., vasárnap

Mákos guba,egy kicsit másképp

Hozzávalók:

6 szikkadt kifli vagy 3 gubakifli
15-20 dkg darált cukros mák
4 dl tej
6 ek liszt
4 tojás fehérje
2-3 ek méz
2 cs vaníliás cukor, kristálycukor
Elkészítés:
Egy jénait kivajazunk és a kifli felét felkarikázva elterítjük benne. A tojásokat külön választjuk , és a fehérjét kevés  cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük, ezután pedig hűtőbe tesszük.
A lisztet összekeverjük a cukorral,van.cukorral,elkeverjük  annyi tejjel,hogy sima legyen,és hozzáöntjük a többi tejet. Folyamatos keveréssel,felfőzzük.
A  gubára a cukros mák felét rászórjuk, majd mézet csurgatunk rá, ezután a krém felét rátesszük.

Még egy réteget teszünk fölé ugyanígy, majd a fehérjéből vert habot tesszük a tetejére. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a hab teteje meg nem pirul. 


2014. december 1., hétfő

Fűszeres csirkecomb



Hozzávalók: 6 db csirkecomb,én kettévágtam,1/2 l tejföl/ha lehet házi/, majoránna, fokhagyma, pirospaprika, bors, só ,1 l tej,20 dkg sajt,liszt


Előző este a megpucolt húst fokhagymával bedörzsöljük,és leöntjük annyi tejjel,ami ellepi. Sütés előtt fűszeres lisztben (majoránna, fokhagyma, pirospaprika, bors, só vagy vegeta) megforgatjuk a  csirkecombot, kivajazott tepsiben lerakjuk, a tetejére rászórjuk a maradék fűszeres lisztet, meglocsoljuk tejföllel (lehet bele egy kis olajat keverni), utána reszelt sajt, fólia alatt 50 percet pároljuk, utána fólia nélkül pirosra sütjük. (kb. még 10-15 perc). Salátával, rizzsel lehet tálalni. (Én le szoktam szedni a csirke bőrét)


2014. november 17., hétfő

Rántott csirkecomb,kukoricapehellyel


Hozzávalók: 6 db csirkecomb,(amit kifilézünk),só,
1 tk.ételízesítő,1 tk. piros fűszerpaprika,liszt,tojás,zsemlemorzsa,kukoricapehely,olaj

Elkészítés:A megpucolt,kifilézett csirkecombokat befűszerezzük,és fél órát állni hagyjuk. A kukoricapelyhet ,kicsit összetörjük,és összekeverjük a zsemlemorzsával. Majd a szokásos panírozással elkészítjük. Én a mostani alkalommal kókuszzsírban sütöttem ki úgy,hogy az első felét a húsnak fedő alatt takarékon,-megfordítás után fedő nélkül pirosra sütöttem.

Jó étvágyat! 

2014. november 9., vasárnap

Keksz-süti sütés nélkül

Hozzávalók :
40 dkg háztartási keksz
5 dkg marcipán (összesen 20 dkg)
6 evőkanál porcukor
3 evőkanál jó minőségű natúr kakaópor
15 dkg vaj
2 dl tejszín
15dkg marcipán
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
Elkészítése:

A kekszet összetörjük és egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a szoba-hőmérsékletű vajat és a tejszínt, majd robotgéppel összedolgozzuk. A kakaót elkeverjük a tejszínnel és ezt is hozzáöntjük, ismét összedolgozzuk robotgéppel. A marcipánt apró darabokra törjük és belekeverjük, majd az egészet fóliával kibélelt sütőformába tesszük és lehűtjük. A maradék marcipánt kinyújtjuk és elsimítjuk a kekszes alap tetején. Közben  felolvasszuk a csokoládét és belekeverjük a vajat, a marcipános réteg tetejére öntjük és hűtőbe tesszük amíg megszilárdul és kockára vágjuk.

2014. november 2., vasárnap

Bab fasírt muffin formában

Hozzávalók : 

25 dkg szárazbab
2 db tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 fej hagyma - vörös
3 gerezd fokhagyma
1 csapott kávéskanál őrölt köménymag ,2 csipet bors
1 kávéskanál só
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 kiskanál sütőpor
½ csomag petrezselyem zöld,
napraforgómag

Elkészítés:

A babot puhára főzzük. (Konzerv babot is fel lehet használni.)
-Amikor puhára főtt a bab, összetöröm, de nem teljesen pépesre. Hozzáadom a tojást, a zsemlemorzsát, a fűszereket és olajjal kikent,napraforgóval és morzsával beszórt muffin formába osztom szét,úgy,hogy a formák csak félig legyenek.. 180°-on szép barnára sütöm.

Én most zöldborsó főzelékhez adtam feltétnek.

2014. október 23., csütörtök

Pizza

A tésztához
finomliszt (3,5 dl)
búzadara (1 dl)
1.5 teáskanál só
1/2zacskó instant élesztő
1.6 dl víz 2 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál cukor
A feltéthez
1 tubus pizzaszósz
10 dkg sajt (ízlés szerint)
Bármi más,most kolbász,főtt tojás,bazsalikom

Keverjük össze a lisztet, a búzadarát és a sót egy tálban. A tál közepén formázzunk egy mélyedést", amibe később belekerülhet a víz.
Meleg vizet mérjük ki, és keverjük el a cukorral, majd öntsük az előbb említett "lyukba".
Szórjuk az élesztőt a vízbe, és óvatos mozdulatokkal keverjük el, vigyázva, hogy minél kevesebb liszt kerüljön hozzá. Várjunk addig, amíg elkezd habosodni a teteje .
Adjuk hozzá az olajat, majd kezdjük el összedolgozni: én általában a robotgéppel dolgozom össze, majd kézzel átgyúrom, így érzem, hogy milyen az állaga. Lágy, de nem ragadós tésztát kell kapnunk, ezt pár csepp víz és liszt hozzáadásával tudjuk korrigálni.
Takarjuk le konyharuhával. Kelesszük a duplájára.
Osszuk annyi kisebb gombócba, amennyi pizzát szeretnénk (ez a mennyiség általában 2 db 32 cm-s pizzához elég,vagy 1 nagy családi), és várjunk még 10 percet, mielőtt kézzel kinyújtanánk. Tegyünk rá paradicsomszószt, sajtot, és egyéb feltéteket.

Előmelegített, forró sütőben (250 °C ) süssük addig, amíg aranybarna lesz a széle, és az alja is kellően átsül.

2014. szeptember 21., vasárnap

Diós,kávés krémes

Krémes
Hozzávalók:
A tésztához:
7 tojássárgája,20 dkg cukor,20 dkg liszt,1 cs sütőpor,2 ek kakaópor,10 dkg darált dió,13 ek víz
A krémhez:
7 tojás fehérje
7-10 ek cukor
1 cs vaníliás hideg pudingpor,1 cs extra zselatin,2 dl víz,1 dl kávé
Díszítéshez:
csokoládéreszelék,porcukor

Elkészítése:

A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet,diót, és a kakaót.
Közepes lángon (kb. 180 fok) kb. 20 percig sütjük.

A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.

A pudingport a vízzel,kávéval ,zselatinnal  simára keverjük, összekeverjük a habbal és a tészta tetejére kenjük.
További 10-15 percig szintén közepes hőmérsékletű sütőben sütjük,majd 20 percig 100 °c –kon . -Majd hagyjuk teljesen kihűlni.


Reszelt csokoládéval jól megszórjuk. Ízlés szerint díszíthetjük mással is.

Nagyon könnyű krémet kapunk,a diós alapra.

2014. augusztus 24., vasárnap

Nudli zöldfűszeres tejszínes mártással


Fagyasztott nudlit főztem ki sós vízben.

Szósz:
2 ek kókusz olaj
2 csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

2 dl víz


1. A szószhoz apróra vágunk friss petrezselymet, valamint 2-3 gerezd fokhagymát.
2. Olajon megpároljuk, majd felöntjük 2 dl tejszínnel, 2 ek liszt, só, bors és víz keverékével.
3. Addig kevergetjük, amíg a szósz be nem sűrűsödik.

Baconban sült fasírt

Hozzávalók / 4 adag

12 szelet bacon
50 dkg darált sertéshús
1 db zsemle
2 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
1 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma


Elkészítés

A darált húst, áztatott zsemlét, a nyers tojásokat  és a fűszereket összegyúrjuk.
Egy 12 lyukú muffin sütőt kibélelünk a 12 szelet baconnal.
Minden lyukba teszünk egy kevés fasírtot, majd a lelógó bacont ráhajtjuk.

 30 perc alatt készre sütjük (200 fokra előmelegített sütőben).

2014. július 28., hétfő

Brassói, ahogy én készítem


Itt a nyár,így került bele paprika,paradicsom,és persze az eredetihez képest,-mi z.borsóval szeretjük.

Hozzávalók:

80 dkg sertéscomb
15 dkg szalonna (én erdélyit vettem)
20 dkg zöldborsó
1 fej fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
1 csipet só
1 csipet bors
1 csokor petrezselyemzöld
1 kg burgonya
1 kanál pirospaprika


Elkészítés:
A szalonnát felaprítjuk és kiolvasztjuk. A zsírját leöntjük, amint kisült és ebbe sütjük meg a kockára vágott, főtt burgonyát.
A sült szalonnára rászórjuk a finomra vágott vöröshagymát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot.
Alaposan összepirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéscombot,és a borsót.
Ízesítjük és hozzáadjuk a fokhagymát, valamint pirospaprikát, majd puhára pároljuk.

Ha készen van, összeforgatjuk a sült burgonyával.

2014. július 26., szombat

Kávés süti

Fényképezés után 2 óra hűtéssel lett a legfinomabb!
Hozzávalók:
Piskótalap,amit vagy készen veszel,vagy gyorsan sütsz egyet.

Krém:
2 cs tejszín ízű pudingpor
1 csík 3:1-ben kávé
3/4 l tej
20 dkg teavaj
20 dkg porcukor
4 cs.vanil. cukor a pudingokhoz
15 dkg tortabevonó a tetejére

Elkészítés:

Piskóta: A kör alakú (25 cm átmérőjű) 8 tojásból. A tojást kettéválasztom. A fehérjét felverem a fele cukorral (nem kő keményre), majd a sárgáját is kikeverem a cukor másik felével. A sárgáját hozzákeverem a fehérjéhez. Nem sokáig keverem, csak hogy elkeverdjen a sárgája. A lisztet 1/2 csg sütőporral a tojáshoz keverem fakanállal. Óvatosan, nem töröm a habot. A forma alját sütőpapírral kibélelem. Beleteszem a tésztát, és középről haladva kihúzom a tésztát a forma pereméig egy habkártyával, vagy fakanállal, kinek mi van otthon. 170-180 fokon sütöm (légkeveréses a sütőm). Hideg sütőbe teszem, nem melegítem elő. Kb. egy óra alatt megsül. Ha megsült, egy kicsit még a formában hagyom hűlni. Majd körbevágom a tésztát, lisztezett deszkára borítom. A sütőpapírt lehúzom róla. A tészta alja lesz a teteje!


Krém: A tejben v. cukorral felfőzzük a pudingokat. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd a pudinghoz keverjük. Kétfelé vesszük,egyikbe belekeverjük a kávét.A kihűlt tésztára kenjük először a fehér, majd a barna krémet és hűtőbe tesszük. A csokit gőz fölött felolvasztjuk. Keverjünk hozzá egy kis étolajat és rásimítjuk a krém tetejére, majd 2 órára hűtőbe tesszük.

2014. július 7., hétfő

Meggyes túrós

Hozzávalók: ½ kg túró,2dl habtejszín,2 csomag vanillin cukor,10dkg porcukor, 40 dkg magozott meggy,1 cs.gyors zselatin,20 dkg édes sütemény.









Elkészítés: A túrót a v.cukorral, porcukorral,habtejszínnel ,keverőtálban habosra keverjük,és beleszórjuk a gyors zselatint,és összekeverjük. A formát,(én jénaiba tettem) kirakjuk az édes süteménnyel,és beletöltjük a túrókrémet,és hűtőbe tesszük.  A kimagozott meggyet 2 kanál cukorral sűrűre főzzük,és kihűtjük. A túró tetejére símítjuk,majd 2 órára a hűtőben készre hűtjük.

2014. június 22., vasárnap

Kapros-túrós lepény

Hozzávalók  

A tésztához:
215 g búza-rétesliszt
150 g búzaliszt
36 g porcukor
36 g vaj
21 g élesztő (friss)
0.5 csipet só
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
137 ml tej (2,8%-os)
A töltelékhez:
500 g tehéntúró (félzsíros)
100 g kristálycukor
20 g kapor (friss)
0.5 csipet só
1.5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2 szem főtt tört krumpli
A léhez:
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
50 ml tejföl (20%-os)
0.5 csipet só

A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Egy kb 30x24 cm-es tepsit vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki. A tészta összetevőit összegyúrjuk, és teljesen egynemű tésztává dolgozzuk. Amikor az összetevőket egymásra helyezzük, ügyeljünk, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlen a sóval! Ha A töltelék elkészítése során egyszerűen összekeverjük az összetevőket. Ha összegyúrtuk a tésztát, nedves konyharuhával takarjuk le, és 20 percig pihentessük. A töltelék elkészítése során egyszerűen összekeverjük az összetevőket. A kivajazott tepsit 2-3 mm vastagon kibéleljük a tésztával. Beletesszük a tölteléket a tésztával kibélelt formába. A lé készítése is csupán az összetevők összekeverésével történik. Meglocsoljuk a lével a tepsibe helyezett alapot. 190 C-on készre sütjük (kb 50 perc), kis hűlés után szeleteljük és tálaljuk.




Forrás: http://aprosef.hu/kapros_turos_lepeny  (pici változtatással)

2014. április 21., hétfő

Húsvéti hidegtál



Tojásos hidegtál

Hozzávalók

    25 dkg zöldborsó
    20 dkg sárgarépa
    35 dkg krumpli
    10 dkg alma
    1 nagy  majonéz
    3 evőkanál tejföl
    2,5 dl  húsleves
    2 dkg zselatin
    5 tojás
    A díszítéshez
    1 piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld,retek,
    őzgerinc forma, folpak
Elkészítés
A tojásokat  10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.

A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!

A mártást összekeverjük a zöldségekkel.

2,5 dl húslevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.

Az őzgerincformát kibéleljük folpak-kal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.

A zselatinos húslevest hozzákeverjük a majonézes salátához.

A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat.

Befedjük a saláta másik felével és ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból.

A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.

Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszítjük !

2014. március 23., vasárnap

Túrós sajtos pogácsa

Hozzávalók
 
A tésztához:
500 g búzaliszt (BL55)
500 g tehéntúró (ha szereted,lehet juhtúró is)
500 g vaj
2 db tojássárgája
30 g élesztő (friss)
20 g
10 dkg jól reszelhető sajt.

A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.
Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd tekerjük fel,mint a bejglit.
Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, tojással kenjük meg,és reszeljük rá a sajtot.
 Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.


2014. március 2., vasárnap

Borzas diós

Hozzávalók

  A tésztához:
            50 dkg búzaliszt ,4 db tojássárgája,15 dkg margarin,10 dkg porcukor  ,4 evőkanál tejföl ,1 db sütőpor
A töltelékhez:

4 db tojásfehérje,20 dkg kristálycukor , 25 dkg dió (darált), sárgabarack lekvár

Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrom. A tészta 1/3 részét berakom a fagyasztóba. A maradék tésztát 38x28 cm-es tepsibe nyújtom. Megkenem lekvárral. A tojásfehérjét a cukorral habbá verem, majd beleforgatom a darált diót. A diós habot a lekvárra kenem egyenletesen. A fagyasztóból kiveszem a tésztát és almareszelőn a habra reszelem. 180 C fokon kb. 30 perc alatt világosra sütöm. Porcukorral díszítem.




A mama régen ezt sokszor megsütötte,most én is elkészítettem. A neten találtam rá ,tényleg nagyon emlékeztet a régi ízekre.

2014. január 5., vasárnap

Töltött oldalas

 Oldalas egészben, félbevágva, felszúrva. A hentes szívesen konyhakésszé teszi azzal, hogy felszúrja,(nekünk a Rákóczi téri hentes szuperul megoldottaJ ) és a bordákat egy jól irányzott de a húsba nem hatoló ütéssel kettévágja. Ez kb. 3 kg lesz.








½ kiló darált hús
3 zsömle

1 tojás+4 főtt tojás,petrezselyem (1 csokor),30 dkg csirkemáj,bacon szalonna,liba,vagy kacsazsír,őrölt bors,só

A darált húst, a vízbe áztatott és kicsavart zsömlét őrölt borsot és a felvert tojást ,kockára vágott főtt tojást,előre félig pirított,és kockára vágott bacont ,kockázott csirkemájat jól összegyúrjuk, majd a felszúrt, előzőleg besózott oldalasba töltjük a nyílást hústűvel összetűzzük, és fagyos libazsírral bekenjük és tepsibe tesszük. kb. 1 dl vizet öntünk alá,(én egy leveskockát oldottam fel ,és azt öntöttem alá) alufóliával szorosan lezárjuk és betesszük a sütőbe.
1 óra  óra elteltével takarékra vesszük a lángot és tovább sütjük. a Második óra  után levesszük róla a fóliát, megnézzük, ekkorra már meg kellett puhulnia a húsnak, meglocsoljuk saját levével, felvesszük a tüzet ismét maximum közelébe és gyakran öntözgetve a fóliát csak éppen a tetejére téve megsütjük.Sörrel locsoljuk utoljára,attól szép piros lesz.

Legalább  három órán keresztül kell sütni.
Kicsit hagyjuk kihűlni a tepsiben. Kb 15-20 perc után kiemeljük a tepsiből, és a csontokat kihúzogatjuk az alsó részéből, hogy szépen szeletelhető  legyen. ennyi sütés után a csontok ugyanis kézzel kihúzhatók a húsból. Ha melegen akarjuk tálalni, akkor igen éles késsel már lehet szeletelni, ha hidegen, akkor teljesen kihűtjük, hűtőbe tesszük és aztán szeleteljük.

2013. december 25., szerda

Bejgli helyett búrkifli

Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1 db tojás, 5 dkg cukor, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, csipet só
A diótöltelékhez: 25 dkg dió, 7 dkg morzsa, 15 dkg cukor, 7 dkg mazsola, citromhéj, rum, 2 dl víz
A máktöltelékhez: 25 dkg mák, 7 dkg cukor, 2 dl tej, 3 dkg morzsa, 3 dkg mazsola, vaníliás cukor, fahéj

Elkészítés:
A tésztához az élesztőt feloldjuk a hideg tejben és összegyúrjuk a többi hozzávalóval, hűtőben pihentetjük, majd 4-5 dkg-os gombócokat formázunk belőle, ismét hűtőbe tesszük. A töltelékekhez a vizet illetve a tejet felforraljuk a mazsolával és a cukorral, majd beleöntjük a többi hozzávalót, jól összekeverjük, tűzről levesszük és kihűtjük. Szintén 4-5 dkg-os gombócokat formázunk belőle.
A tésztát enyhén lisztezett deszkán ovális alakúra nyújtjuk, a töltelékből a tészta hosszúságának megfelelő rudat sodrunk és a tésztába tekerjük. A mákosat patkó, a diósat ácskapocs alakúra formázzuk. Először tojássárgájával kenjük le. Száradás után egész tojással, majd újbóli száradás után tojás fehérjével kenjük le.
150 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

Interneten talált recept alapján..

2013. december 24., kedd

Sajttál

Hozzávalók,és elkészítés:

Fodros saláta,és minden olyan sajt,amit szeret a család,mozzarella , oliva olaj,bazsalikom levél,koktél paradicsom.A salátát alaposan lemossuk,és leszárítjuk. A sajtokat apró kockákra vágjuk,és gusztusosan elrendezzük a saláta leveleken. A mozzarellát,paradicsomot  olivában  és aprított bazsalikommal megforgatjuk,és középre terítjük.
A sajttálhoz kínálhatunk gyümölcsöket:szőlő,alma,körte,vagy hidegtálat:sonka,főtt tarja,és persze minőségi borokJ

Francia saláta sonkatortában

Hozzávalók :

20 dkg szeletelt sonka
1 nagy tubus majonéz
2 dl tejföl
1 db tyúkleves kocka
1 cs étkezési zselatin
5 db főtt tojás
1 db lilahagyma
3 db csemegeuborka
2 db sárgarépa
20 dkg zöldborsó
só, bors
Díszítéshez:

3 db főtt tojás
1 db paradicsom






Elkészítés:

1,5 dl vízben a leveskockát felforraljuk, még melegen hozzákeverjük a zselatint.
Hozzákeverjük a felaprított lilahagymát, az uborkát, az apróra vágott főtt sárgarépát, a zöldborsót és 2 db kockára vágott főtt tojást.
Pár szelet felcsíkozott sonkát is adunk hozzá. Belekeverjük a majonézt és a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy kerek tálat kibélelünk sonkával, beleöntjük a majonézes keverék felét, a megmaradt tojást kettévágjuk, elosztjuk a tetején, erre ráöntjük a megmaradt keveréket.
A tetejére sonkaszeleteket rakunk, hűtőbe tesszük, 4-5 óra után a formából kiöntjük.
A tetejére a főtt tojásoknak a tetejét levágjuk, kivesszük a sárgáját. Összedolgozzuk 1 tk tejföllel és 1/2 mk mustárral, majd megtöltjük a tojásokat.
A paradicsomból vékony karikákat szeletelünk, erre ráültetjük a töltött tojást.

(Az interneten talált receptet próbáltam ki,érdemes,mert nagyon ízlett az egész családnak!)