Krokett
Főtt,
különféle zöldséget - sárgarépát, fehérrépát, kelkáposztát, karalábét, zellert,a
kockára vágott hússal húsdarálón
ledaráljuk. Teszünk hozzá egy tojást, morzsát, sót,1 kiskanál piros paprikát,
vágott zöldpetrezselymet és 1 kis fej vöröshagymát,3 gerezd fokhagymát.
Kis hengereket vagy pogácsákat formálunk, ezeket morzsában megforgatjuk, és
olajban kisütjük
Kelkáposzta főzelék
Hozzávalók:
1 kis fej kelkáposzta,2-3 db krumpl,i őrölt köménymag, só, 2 dl tejföl, 4-5 evőkanál liszt
Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk( ujjnyi szélesre
vágjuk), a krumplit apró kockára. A káposztát belerakjuk egy fazékba, és annyi
vizet öntünk hozzá, hogy ellepje. Rakunk bele ízlés szerint sót, őrölt köménymagot .Amikor felforrt, hozzárakjuk a krumplit .Ha
minden megpuhult, a tejföllel és a liszttel behabarjuk Kicsit hagyjuk összeforrni, majd zöldséges húsos krokettel tálaljuk.
Ez a krokett egy megmaradt húsleves tartalmából is elkészíthető. Így a maradékok felhasználására is jó ötlet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése