500 g darált hús
500 g tésza
1 doboz sűrített paradicsom
1 vöröshagyma
fokhagyma ízlés szerint
pirospaprika
só
bors
napraforgó olaj,1 pohár tejföl,
reszelt sajt a tetejére
A megtisztított hagymát és fokhagymát kevés olajon megpirítjuk.
Beletesszük a húst, fűszerezzük, készre pároljuk. Aztán rátesszük a sűrített paradicsomot,amivel még egyszer összeforraljuk.
A tésztát megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és leszűrjük.
Ha megvan a tészta és a hús, akkor a tésztát és a szószt összekeverjük, egy jénaiba tesszük. A tejfölben elkeverjük a reszelt sajtot,és a tészta tetejére simítjuk.
Összesütjük sütőben, amíg meg nem pirul kicsit a sajt, és tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok,a rakott tésztához!
sütési hőfok:
180°C
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése