Hozzávalók:
1-1,5 kg karfiol ,3 tojás,liszt,zsemlemorzsa,só
Olaj,vagy pálmazsír
Elkészítés:
A megtisztított karfiolt rózsáira bontom, megmosom. A
nagyobb rózsákat félbe, negyedbe vágom. Sós vízben forrástól számított 3 percig
főzöm (tovább nem szabad, mert nagyon megpuhul a karfiol, és nem lehet
panírozni). Leszűröm, hideg vízzel leöblítem. Ha kihűlt, bepanírozom, forró
zsíradékban sütöm. rizzsel, majonézzel tálalom.
Gyors panírozás,ha
kevés az időd: tojás+só+ kevés liszt,úgy
hogy még folyékony legyen a massza! A kihűlt karfiolra öntöd,és alaposan megforgatod
benne. A zsemlemorzsát egy erős tasakba teszed,2-3 karfiolt beledobsz,és
óvatosan a tasakban összerázod,és 5 perc alatt bepaníroztad a hozzávalókat J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése