Hozzávalók :
20 dkg szeletelt sonka
1 nagy tubus majonéz
1 db tyúkleves kocka
1 cs étkezési zselatin
5 db főtt tojás
1 db lilahagyma
3 db csemegeuborka
2 db sárgarépa
20 dkg zöldborsó
só, bors
Díszítéshez:
3 db főtt tojás
1 db paradicsom
Elkészítés:
Hozzákeverjük a felaprított lilahagymát, az uborkát, az
apróra vágott főtt sárgarépát, a zöldborsót és 2 db kockára vágott főtt tojást.
Pár szelet felcsíkozott sonkát is adunk hozzá. Belekeverjük
a majonézt és a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy kerek tálat kibélelünk sonkával, beleöntjük a majonézes
keverék felét, a megmaradt tojást kettévágjuk, elosztjuk a tetején, erre
ráöntjük a megmaradt keveréket.
A tetejére sonkaszeleteket rakunk, hűtőbe tesszük, 4-5 óra
után a formából kiöntjük.
A tetejére a főtt tojásoknak a tetejét levágjuk, kivesszük a
sárgáját. Összedolgozzuk 1 tk tejföllel és 1/2 mk mustárral, majd megtöltjük a
tojásokat.
A paradicsomból vékony karikákat szeletelünk, erre
ráültetjük a töltött tojást.
(Az interneten talált receptet próbáltam
ki,érdemes,mert nagyon ízlett az egész családnak!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése