Hozzávalók:
A tésztához: 25 dkg liszt, 3 tojás , egy csipet só.
A töltelékhez: 50 dkg gomba
megtisztítva és apróra vágva, 1 fej vöröshagyma, őrölt bors, 1 csomó
petrezselyemzöld, só, étolaj, egy csapott evőkanál liszt, 1 evőkanál tejföl.
Elkészítés:
2 evőkanál étolajon üvegesre
pirítjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a gombát. Sóval,
apróra vágott zöldpetrezselyemmel, törött borssal fűszerezzük, addig
kevergetjük, amíg gomba leve elfő. Amikor a gomba leve elfőtt, megszórjuk a
liszttel, állandóan kevergetve 1-2 percig sütjük, aztán levesszük a tűzről,
belekeverjük a tejfölt.
A tésztához a hozzávalókat sima
tésztává gyúrjuk.Ezután vékonyra nyújtjuk,és óvatosan kettéhajtjuk. Ezután újra
kihajtjuk,és hajtás mentén egyik felére egyenlő távolságba kiskanálnyi halmokat
rakunk,Ezután ráterítjük a másik felét,a halmok közét ujjunkkal
végignyomkodjuk,és derelyevágóval feldaraboljuk.-Ha biztosak akarunk lenni,hogy
a töltelék ne jöjjön ki,egyenként egy villával körbe lapítjuk. Sós lobogó vízben 4-5 percig
főzzük. Tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése