Hozzávalók:
30 dkg liszt,2.5 dkg élesztő, 1 teásk. só,
20 dkg vaj,1 doboz csicseriborsó konzerv(vagy beáztatott,és
puhára főzött)
1/2 dl tej,1/2 fej vöröshagyma,köménymag
A lisztet, a felfutatott élesztőt, a sót, a felkockázott vajat,
a lecsöpögtetett csicseriborsó konzervet és a pici kockára vágott hagymát,
összeöntjük és tésztát gyúrunk belőle. A
dagasztás közben a csicseriborsó is
pépesedik, illetve a mégis megmaradó egy-két nagyobb darabtól csak finomabb
lesz .-Fél órát kelesztjük,majd kinyújtjuk,és oliva olajjal megkenjük,és
megszórjuk köménymaggal.(én a tésztába is tettem egy mokkáskanál őrölt
köménymagot)
Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és 180-200 fokos sütőben kb.
25 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése