Hozzávalók:
1 fej káposzta,25 dkg rizs,3 db
tojás,1/2 fej vöröshagyma,3 gerezd fokhagyma,10 dkg szója granulátum,10 dkg
gomba,apró savanyú káposzta,ízlés szerint a következő fűszerek:piros
paprika,őrölt köménymag,babérlevél,ételízesítő
Elkészítés:
A káposzta torzsáját kivágjuk és
leforrázzuk,így könnyebben jönnek le a levelek egészben. A szója granulátumot
ételízesítős forró vízben 30 percig
áztatjuk , majd leszűrjük és levét kinyomjuk. A hagymát és a gombát
megpároljuk, 2 tojásból rántottát készítünk. A szója granulátumot, a megmosott
rizst, a párolt hagymát, gombát és a tojásrántottát összekeverjük, majd
hozzáadjuk a fűszereket,és 1 nyers tojást. Az így elkészített tölteléket a
káposztalevelekbe töltjük. Az apró káposzta felét a fazék aljára szórjuk, majd
rárakjuk a töltelékeket, és befedjük a maradék apró káposztával. Lassú tűzön puhára
főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése