Hozzávalók:
Személyenként 2 zsömle,1/2 kg darált hús,1 tojás,2 nagy fej
hagyma,2 gerezd fokhagyma,só,bors,1csokor petrezselyem,1
kígyóuborka,2-3 szem paradicsom,2 tv paprika,szeletelt sajt,(ki
milyet szeret) ,1 fej saláta,olaj a húspogácsák
kisütéséhez,újhagyma
Elkészítés:Apróra
vágjuk a hagymát,fokhagymát,petrezselymet,és a darált húshoz
adjuk. Fűszerezzük,és az 1 tojással,alaposan összedolgozzuk.
Lapos pogácsákat formázunk belőle,és kisütjük. A zsömléket
kettévágjuk,és üres serpenyőben egy picit megpirítjuk, mind a
két felét. Salátával béleljük, erre jön a húspogácsa,
felkarikázott uborka,paradicsom,paprika,újhagyma.
Forrón
tálaljuk,valamilyen mártással. Én sajt mártással kínáltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése