Hozzávalók:1
csomag réteslap,25 dkg
finommetélt,50 dkg tehéntúró,4 db tojás,10 dkg margarin,
20 dkg porcukor,3 dkg mazsola,1 nagy
doboz dl tejföl,1 csomag vaníliás cukor,reszelt citromhéj
Elkészítés:
Az
áttört túrót keverd el a tojások sárgájával, a vaníliás
cukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a reszelt
citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Add hozzá a kifőzött,
leszűrt finommetéltet. A tojások fehérjét verd kemény habbá,
és óvatos keverés mellett ezt is add a masszához. Egy magas szélű
sütőedénybe teríts sütőpapírt, béleld ki az egyik réteg
réteslappal. Terítsd el benne a tölteléket, majd fedd le a
réteslap maradékával. A tetejét kend meg margarinnal, és
mérsékelt tűzön süsd pirosra. Nagy kockákra vágva, a maradék
porcukorral megszórva tálald.
Nálam történt most egy kis
csalafintaság:) Nem volt itthon réteslap,viszont a bundás
virsliből maradt leveles tésztát fel szerettem volna használni.
Ezért ezt a tésztát nyújtottam olyan vékonyra,hogy elég legyen!
Jön a második baki:) Nem jártam még így,de amikor összekevertem
a tölteléket,nagyon híg lett. Gondoltam egyet,és egy csomag
vaníliás pudingport kevertem simára benne! -Hát ,mit mondjak!
Ilyen finom vargabélest még nem készítettem:D
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése