Húsvéti nyuszi
Tésztához:
- 20 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 dl tej
- 4 tojás
- fél cs sütőpor
- 1 dl étolaj
Krémhez:
- 2 cs karamell pudingporból
- 5 dl tej
- 20 dkg Rama
- 15 dkg porcukor
Tetejére:csokibevonó(kevés),cukormáz
5dkg cukorból,és 1 kk. vízből
elkészítés
- A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük és sütőben megsütjük. Ha kihűlt,nyuszi formákat vágunk belőle.
- A pudingporból félreteszünk 2 kanálnyit.
- A krémhez a többi pudingot a tejben megfőzzük.
- A margarint apró kockákra vágva simára keverjük a pudinggal. Ezzel ,ha kihűlt,megtöltjük a figurákat.5. 2 kanál karamellpudingot 3 tk cukorral, 2 tk étolajjal és kb 1-1,5 dl vízzel felfőzzük. Ez a krém a külső réteg.6.A karamellel megkent nyuszikat díszítjük.
Kartonlapra
rajzoltam a nyuszi formát,és kivágva,azt használtam formának. A
fehér cukormáz a nyuszi szeme,füle díszítésére kell.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése