12db
Hozzávalók:tészta:
12.5dkg vaj,12.5 dkg cukor,2 tojás,12.5 dkg sütőporos liszt,2
evőkanál tej,3 csomag vaníliás cukor,20 dkg magozott meggy
vajkrém a
tetejére:10 dkg puha vaj,2 evőkanál tej,2 cs.vaníliás cukor,25
dkg porcukor, pár csepp ételfesték ,díszítésnek 12 szem dió
Elkészítés.:Egy
tálban keverjük habosra a puha vajat,és a cukrot. Verjük fel a
tojásokat,és apránként öntsük a vajkrémbe,miközben folytatjuk
a keverést.(Ha egy pici lisztet adunk hozzá,nem csapódik ki a vaj)
.Most keverjük bele a magozott meggyet. Egy kanál segítségével
beleforgatjuk a lisztet,tejet,van.cukrot. Kanállal(fagyis kanállal
egyszerűbb) belerakjuk a formába,és 190 fokos előmelegített
sütőben megsütjük.
Vajkrém:
Habosra keverjük a puha vajat beletesszük a tejet és a
van.cukrot,majd a porcukor felét. Simára keverjük,és beletesszük
a maradék porcukrot. Ételfestéket belekeverjük,amíg a megfelelő
színt megkapjuk. A kihűlt muffin tetejére nyomózsák,(vagy
kenőkés) segítségével halmozzuk.
Szép
diószemekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése