Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta,1 kis fej hagyma,2
gerezd fokhagyma,1 mokkáskanál köménymag,4 szem krumpli,4 evőkanál
olaj 2 kanál liszt
fél kávéskanál pirospaprika
Elkészítés:
A kelkáposztát megmossuk,
lecsorgatjuk, leveleit ujjnyi vékony csíkokra szeljük. A hagymát
és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk,vagy reszeljük. A
burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, apróra felkockázzuk.
2. Nagyobb edényben felforralunk 1,5 l vizet, kissé megsózzuk, beledobjuk a kelkáposztát, a burgonyát , majd félig lefedve, mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük (20-25 perc).
3. Az olajban világosra pirítjuk a lisztet a köménymaggal, hozzáadjuk a hagymát, 2 percig fonnyasztjuk benne. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, simára keverjük a hideg vízzel, majd apránként hozzáadunk 1-2 merőkanál főzőlét, és a kelkáposztához keverjük. 10 percig forraljuk.
4.Ízlés szerint utánasózzuk, és frissen őrölt borssal fűszerezzük.
2. Nagyobb edényben felforralunk 1,5 l vizet, kissé megsózzuk, beledobjuk a kelkáposztát, a burgonyát , majd félig lefedve, mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük (20-25 perc).
3. Az olajban világosra pirítjuk a lisztet a köménymaggal, hozzáadjuk a hagymát, 2 percig fonnyasztjuk benne. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, simára keverjük a hideg vízzel, majd apránként hozzáadunk 1-2 merőkanál főzőlét, és a kelkáposztához keverjük. 10 percig forraljuk.
4.Ízlés szerint utánasózzuk, és frissen őrölt borssal fűszerezzük.
Feltétként most zúza pörkölttel
tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése