Hozzávalók:1 doboz gomba
1 doboz apró fehér bab
10-15 dkg kukoricaliszt
1 tojás
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:A lecsepegtetett
fehérbabot a gombával, a tojással, a hagymával, 2 gerezd
fokhagymával, az olívaolajjal, a petrezselyem felével, a
fűszerekkel és ízlés szerinti sóval összepépesítjük
robotgéppel.
- Annyi kukoricalisztet keverünk hozzá, amitől sűrű, de kézzel még nem formázható lesz az állaga.
- Kanállal forró olajba szaggatjuk a masszát több részletben, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük a "falafelek-nek". A kisült pogácsákat papírtörlőre szedjük,és vitamin salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése