Hozzávalók:személyenként 2-3
csirkecomb,csirke fűszer keverék,majoránna,2 gerezd fokhagyma,1
fej vöröshagyma,só,bors,olaj
A csirkecombokat jól lemossuk, és leitatjuk róla a vizet. Jól bedörzsöljük a fűszerrel. Meghintjük egy jó nagy csipet majoránnával.A tepsibe olajat öntünk, beletesszük a négybe vágott hagymát és a fokhagymacikkeket.
A csirkecombokat jól lemossuk, és leitatjuk róla a vizet. Jól bedörzsöljük a fűszerrel. Meghintjük egy jó nagy csipet majoránnával.A tepsibe olajat öntünk, beletesszük a négybe vágott hagymát és a fokhagymacikkeket.
A combokat a tepsibe helyezzük, és
meglocsoljuk az olajjal.
A tepsibe még öntünk egy kevés
vizet, majd alufóliával letakarjuk.
Jó szorosan zárjuk le az
alufóliával, hogy a sütéskor keletkezett pára/gőz maradjon a
fólia alatt, és jól puhítsa meg a combokat. 180-200 fokra
előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30-40 perc után eltávolítjuk
a fóliát, majd visszatesszük, és kb. 10 percig hagyjuk, hogy jól
piruljanak meg. Lehetőleg fordítsuk át mindkét oldalára.
Miután kivesszük a combokat, a
tepsit visszatesszük a gázra, és 1 ek lisztet megpirítunk a
megmaradt zsiradékon. Felöntjük 2 dl húslevessel vagy vízzel,
és egy igen finom mártás lesz belőle. Ezzel öntjük le a
köretet és a csirkehúst is.
sütési hőfok:180°C
Burgonya köret: A krumplit meghámozzuk,nagyobb cikkekre vágjuk,és alaposan megmossuk.Sós vízben majdnem készre főzzük,és leszűrjük.Ezután megszórjuk a csirke fűszer keverékével,és olajjal kikent tepsibe öntjük.Megpermetezzük egy kevés olajjal,és ropogósra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése