Hozzávalók:
50dkg
darált hús,1
csésze köles,1
kis hagyma,1
tojás,liszt,olaj,5 dl paradicsompüré,só,cukor
Elkészítés:
A hagymát a darált húshoz adom, és a kölessel, a fűszerekkel
és a tojással formázható keveréket készítek.
Egy nagyobb edényben kb. 4 liter víbe odateszem a gombócokat ,, lefedem, és kb. 1 órát közepes lángon főzöm. Nagyon nem szabad zubogni, mert széteshetnek a gombócok. Szükség szerint a főzőlevet pótolni kell, mert a gombócok szépen megdagadnak. Nem baj, húsdarabkák válnak le, mert a mártást gazdagítják.
Egy idő után kiveszek és kettévágok egy gombócot, ellenőrzöm, hogy a közepén is puha-e . Ha igen, tálra szedem.
Egy nagyobb edényben kb. 4 liter víbe odateszem a gombócokat ,, lefedem, és kb. 1 órát közepes lángon főzöm. Nagyon nem szabad zubogni, mert széteshetnek a gombócok. Szükség szerint a főzőlevet pótolni kell, mert a gombócok szépen megdagadnak. Nem baj, húsdarabkák válnak le, mert a mártást gazdagítják.
Egy idő után kiveszek és kettévágok egy gombócot, ellenőrzöm, hogy a közepén is puha-e . Ha igen, tálra szedem.
A lisztből olajjal halvány rántást
készítünk,és felöntjük a gombóc levével felhígított
paradicsommal,a reszelt zellerrel és cukorral,sóval
ízesítjük.Beletesszük a gombócokat,és készre főzzük.
Én a mártást
összeturmixoltam,így a zeller eltűnt,de táplálóbb mártást
kaptam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése