Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott leveles (vajas)
tészta,50 dkg darált hús ,1 fej hagyma,2 gerezd fokhagyma,1 kis
doboz sűrített paradicsompüré,1 kis csokor petrezselyem,5 dkg
sajt,2 tojás sárgája,fűszerek
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát és az
áttört fokhagymát kevés olajon megpirítom, hozzáadom a húst.
Mikor megpirult, belekeverem az apróra vágott petrezselymet,a
paradicsompürét és a fűszereket. Mikor leveszem a
tűzről,belereszelem a sajtot,ami megolvad ,és egy kicsi plusszot
ad az ételnek. (magyarosan fűszereztem)
A tésztát kiolvasztom, vékonyra kinyújtom. Egy kerek tányérral kb. 20 cm-es korongokat szaggatok, megkenem felvert tojással,és az egyik felére szép nagy húshalmokat teszek, összehajtom, és a széleit villával jól lenyomkodom. Megkenem a tojás sárgájával, és 180 fokos sütőben aranybarnára sütöm.
A tésztát kiolvasztom, vékonyra kinyújtom. Egy kerek tányérral kb. 20 cm-es korongokat szaggatok, megkenem felvert tojással,és az egyik felére szép nagy húshalmokat teszek, összehajtom, és a széleit villával jól lenyomkodom. Megkenem a tojás sárgájával, és 180 fokos sütőben aranybarnára sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése