Karalábé
krémleves
Hozzávalók:
2-3
egész
fej karalábé
, 1 fej vöröshagyma,2 szem krumpli, 1 doboz tejföl,1 l
víz,só,bors,leves kocka,1
kanál liszt
Elkészítés:
A karalábét és a hagymát felkockázom, majd kevés olajon
megpárolom. Ezután 1 l vizet öntök rá, hogy éppen ellepje, és
adok hozzá egy zöldségleveskockát. Az egészet elkezdem puhára
főzni, 10 perc elteltével hozzáadom a felkockázott krumplit is,
mivel ezt kevesebb ideig is elég főzni.
Miután a zöldségek megfőttek, hagyom hűlni egy kicsit, majd összeturmixolom az egészet.
Újra visszateszem a tűzre, majd belekeverem a tejfölt ,amit a liszttel simára kevertem,és annyi vizet, hogy még sűrű maradjon az állaga. Forrásig hevítem, végül beleteszem a a borsot és a petrezselymet ízlés szerint.
Miután a zöldségek megfőttek, hagyom hűlni egy kicsit, majd összeturmixolom az egészet.
Újra visszateszem a tűzre, majd belekeverem a tejfölt ,amit a liszttel simára kevertem,és annyi vizet, hogy még sűrű maradjon az állaga. Forrásig hevítem, végül beleteszem a a borsot és a petrezselymet ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése