Hozzávalók:30
dkg krumpli,50 dkg liszt,2 evőkanál házi zsír,2,5 dkg élesztő,1,5
dl tej
1 kávéskanál
cukor,2 tojássárgája
Elkészítés:
A tejet a cukorral meglangyosítom,
belemorzsolom az élesztőt és kelni hagyom. A burgonyát kockára
vágom és sós vízben puhára főzöm. A lisztben elmorzsolom a
zsírt, sót.
Krumplinyomón áttöröm a krumplit, és a liszttel ,tojással, összekeverem. Végezetül hozzáadom a megkelt élesztőt, és jól összegyúrom. Addig kelesztem, míg duplájára megkel.
2 cm vastagra nyújtom, pogácsaszaggatóval kiszaggatom, tetejét tojássárgával megkenem. Előmelegített sütőben szép halvány barnára sütöm.
Krumplinyomón áttöröm a krumplit, és a liszttel ,tojással, összekeverem. Végezetül hozzáadom a megkelt élesztőt, és jól összegyúrom. Addig kelesztem, míg duplájára megkel.
2 cm vastagra nyújtom, pogácsaszaggatóval kiszaggatom, tetejét tojássárgával megkenem. Előmelegített sütőben szép halvány barnára sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése