Aki
kirándul egy erdő mélyén,minden környezet szennyeződés itt már
kizárva,szedjen akác virágot!
Akácvirág
tea: 2
teáskanálnyi szárított akácvirágot - 2 dl forró vízzel
leforrázunk, majd 5 perc elteltével leszűrjük. Íze kellemes,
alkalmanként élvezeti teaként is fogyasztható. Az akácvirág jó
köhögéscsillapító hatású, de használják még hurut ellen és
túlzott gyomorsav-termelődés esetén.
Akácvirág
palacsintatésztában
:Készítsünk
sűrű tésztát 2 tojásból, 10 dkg lisztből , 10 dkg mézből,
s annyi tejből, amennyit felvesz a tészta. Ebbe a tésztába
keverjük bele a jól megmosott akácvirág szirmokat ( kb. annyit,
ami megtölt egy másfél literes edényt). Süssük ki forró
olajban.
Akácvirág limonádé: Sima
limonádéba friss citromból, de persze akácmézzel , vagy
cukorral. beleteszünk jó sok akácvirágot, és állni hagyjuk,
minimum egy órát. Minél többet áll, annál finomabb, de egy óra
után már érződik az akác elképesztő íze-illata, erős illatú,
különleges italt kapunk. Így, frissen a legjobb!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése