.....................................................................................................................
Almás,répás,diós golyók
hozzávalók:
3 db nagy szál répa, 3 db alma héjával,10 dkg dió,5dkg napraforgómag ,5dkg
tökmag,5 db nagy aszalt datolya,15 dkg apró zabpehely (kb),1 kanál fahéj
Elkészítés:
A répát és az almát lereszeljük. A diót és a magvakat kicsit megpirítjuk,a datolyát apróra
daraboljuk. A magvakat és a dió felét késes aprítóban durvára vágjuk.
Ezután minden hozzávalót
a félretett dión kívül összekeverjük. Annyi zabpehellyel dolgozzuk össze,hogy
lány masszát kapjunk,és addig pihentetjük,amíg a zabpehely megszívja magát,és
formázható masszát kapunk. A félretett diót ledaráljuk,és a masszából formált
golyókat ebben forgatjuk meg.
Nekem fagyasztva volt a
dió,valószínű,hogy ezért nem lett száraz ,és nem lett olyan mutatós.
Ronda,de nagyon finom nasi’ lett,amiben nincs cukor, a
datolyától kellemesen édes lett.
..................................................................................................................
Vörösbab krém
hozzávalók: 400g vörös
bab,2 gerezd fokhagyma,2 kanál paradicsompüré,kókuszolaj,só,bors
Elkészítés: A babot
leöblítjük,hozzáadjuk a paradicsompürét.
Késes betétű robotgépben vagy botmixer
segítségével összepépesítjük úgy, hogy kissé rusztikus krémet kapjunk.
Az olajon
megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát,ráöntjük a pürésített babot.
Ízesítjük,és pár
percig kevergetve összefőzzük.
Mártogatósnak,de akár tésztára is finom.
..............................................................................................................
Káposztás tészta ,#fodros kellel
Mivel unokám emlegette,hogy szereti a káposztás tésztát,úgy döntöttem kipróbálom fodros kellel is. Nekem nagyon ízlett.
Fél csomag fodros kelt alaposan átmostam,majd olyan apróra vágtam ,mintha reszelve lenne. Besóztam,majd kicsavartam,és kókuszolajon megpirítottam.
Ebédnél ,hozzászedtem egy kis pirított fehér káposztát is,így tökéletes íze lett.
...................................................................................................................................................
Megfutattam 1 gerezd
szétnyomott fokhagymát 2 kanál kókusz olajon.
Zöldborsópüré
Ezen pároltam meg a 30 dkg zöldborsót
,és 1 nagy szem krumplit összevágva és felengedtem annyi vízzel,ami ellepte.
Ízesítettem sóval,borssal. Amikor puha lett a borsó és a krumpli,hozzáadtam egy
csokor petrezselym zöldet ,és 2 percig még főztem. Ezután pépesre turmixoltam egy nagy kanál növényi vajjal.
Utolsó lépésként sűrű
szövésű szűrőn átpaszíroztam.
Gombával töltött
rizsfasírttal tálaltam.
..................................................................................................................
Vegán melegszendvics krém
Vegán lettem,egészségi okokból. Mindig szerettük a „provánszi”szendvicskrémet,azt
próbálom helyettesíteni.Finom lettJ
Hozzávalók: 1 kis doboz
csicseri borsó,fél kápia paprika (apró kockára vágva),egy marék párolt zöldborsó,egy marék kukorica (konzerv),egy
teás kanál kókuszolaj,fél szem paradicsom(lehúzzuk a héját),egy kávéskanál
grill fűszer
Elkészítés: A csicseri borsót
pépesítettem az olajjal,paradicsommal. Ezután minden hozzávalót beletettem,és
összekevertem. Teljes kiőrlésű kenyérrel sütöttem meg.
Megérte kipróbálni,bár egy
kicsit hiányzik róla a sajt,de még nem találtam igazi,jó minőségű növényi
sajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése