Vegetáriánus lettem


.....................................................................................................................

Almás,répás,diós golyók

hozzávalók:
3 db nagy szál répa, 3 db alma héjával,10 dkg dió,5dkg napraforgómag ,5dkg tökmag,5 db nagy aszalt datolya,15 dkg apró zabpehely (kb),1 kanál fahéj

Elkészítés:
A répát és az almát lereszeljük. A diót és a magvakat  kicsit megpirítjuk,a datolyát apróra daraboljuk. A magvakat és a dió felét késes aprítóban durvára vágjuk.
Ezután minden hozzávalót a félretett dión kívül összekeverjük. Annyi zabpehellyel dolgozzuk össze,hogy lány masszát kapjunk,és addig pihentetjük,amíg a zabpehely megszívja magát,és formázható masszát kapunk. A félretett diót ledaráljuk,és a masszából formált golyókat ebben forgatjuk meg.
Nekem fagyasztva volt a dió,valószínű,hogy ezért nem lett száraz ,és nem lett olyan mutatós.
Ronda,de nagyon finom nasi’ lett,amiben nincs cukor, a datolyától  kellemesen édes lett.
..................................................................................................................

Vörösbab krém


hozzávalók: 400g vörös bab,2 gerezd fokhagyma,2 kanál paradicsompüré,kókuszolaj,só,bors

Elkészítés: A babot leöblítjük,hozzáadjuk a paradicsompürét.
Késes betétű robotgépben vagy botmixer segítségével összepépesítjük úgy, hogy kissé rusztikus krémet kapjunk.
Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát,ráöntjük a pürésített babot.
Ízesítjük,és pár percig kevergetve összefőzzük.
Mártogatósnak,de akár tésztára is finom.

..............................................................................................................





Káposztás tészta ,#fodros kellel



Mivel unokám emlegette,hogy szereti a káposztás tésztát,úgy döntöttem kipróbálom fodros kellel is. Nekem nagyon ízlett.

Fél csomag fodros kelt alaposan átmostam,majd olyan apróra vágtam ,mintha reszelve lenne. Besóztam,majd  kicsavartam,és kókuszolajon megpirítottam.
Ebédnél ,hozzászedtem egy kis pirított fehér káposztát is,így tökéletes íze lett.

...................................................................................................................................................

Zöldborsópüré

 Megfutattam 1 gerezd szétnyomott fokhagymát 2 kanál kókusz olajon.
Ezen pároltam meg a 30 dkg zöldborsót ,és 1 nagy szem krumplit összevágva és felengedtem annyi vízzel,ami ellepte. Ízesítettem sóval,borssal. Amikor puha lett a borsó és a krumpli,hozzáadtam egy csokor petrezselym zöldet ,és 2 percig még főztem. Ezután pépesre turmixoltam  egy nagy kanál növényi vajjal.
Utolsó lépésként sűrű szövésű  szűrőn átpaszíroztam.
Gombával töltött rizsfasírttal  tálaltam.
 ..................................................................................................................




Vegán melegszendvics krém


Vegán lettem,egészségi okokból. Mindig szerettük a „provánszi”szendvicskrémet,azt próbálom helyettesíteni.Finom lettJ

Hozzávalók: 1 kis doboz csicseri borsó,fél kápia paprika (apró kockára vágva),egy marék párolt zöldborsó,egy marék kukorica (konzerv),egy teás kanál kókuszolaj,fél szem paradicsom(lehúzzuk a héját),egy kávéskanál grill fűszer
Elkészítés: A csicseri borsót pépesítettem az olajjal,paradicsommal. Ezután minden hozzávalót beletettem,és összekevertem. Teljes kiőrlésű kenyérrel sütöttem meg.
Megérte kipróbálni,bár egy kicsit hiányzik róla a sajt,de még nem találtam igazi,jó minőségű növényi sajtot.

.............................................................................................................................................................



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése