hozzávalók: 3 dkg élesztő,1 kávéskanál
cukor,1 dl tej,50 dkg liszt,25 dkg margarin,2 tk só
2 db tojás sárgája,1pohár tejföl,10 dkg sajt (reszelt),1
db tojás sárgája (a kenéshez)
Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés meglangyosított, cukros tejben.
A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, utána összegyúrjuk a többi
hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Kinyújtjuk és kétszer-háromszor meghajtogatjuk a tésztát.
A hajtogatások között 30 percig pihentetjük.
Amikor végeztünk az utolsó hajtogatással is, kinyújtjuk
kb. ujjnyi vastagra, megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt
sajttal, (de akár köménnyel is megszórhatjuk), majd lisztbe mártott, apró
pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Miután a tepsibe tettük, még 10 percig
kelesztjük, és előmelegített sütőben 170 fokon, 25-30 perc alatt pirosra sütjük.