2015. március 2., hétfő

Spenótos,gombás csirkemell



Hozzávalók:
60 dkg csirkemell, 20 dkg friss spenótlevél, só, 1 ek olaj,5 közepes gomba,sajt.

A csirkemellet óvatosan kettévágom úgy, hogy szét lehessen hajtani. Kissé megveregetem, hogy egy nagy szeletet kapjak. A spenótleveleket megmosom és a megpucolt,darabolt gombával egy serpenyőben megpárolom,fűszerezem. A csirkemellet  megsózom, elterítem rajta a leszűrt, lecsepegtetett gombás parajleveleket, majd szorosan feltekerem. Néhányszor átkötöm konyhai zsineggel, majd egy kanálnyi olajjal megkenve és fél deci vizet aláöntve egy tűzálló edényben előbb lefedve, majd 15 perc után fedetlenül, (ekkor teszek,egy-egy szelet sajtot a húsra) megsütöm. Lecsepegtetve hűlni hagyom, majd szépen felszeletelem.


Én hústűt használtam,ami könnyedén kihúzható belőle.

2015. február 15., vasárnap

Francia saláta,tofuval



Hozzávalók:
Burgonya,fagyasztott francia saláta alap,csemegeuborka,alma,tojás,natúr tofu

Az öntethez:
Majonéz,tejföl,mustár,citromlé,só,bors

Elkészítés:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A fagyasztott fr.salátát szintén megfőzzük sós vízben, majd lecsepegtetjük. Ezeket apróra vágott csemegeuborkával, almával,  összekeverjük. Keményre főtt és összekockázott tojást, valamint összekockázott tofut keverünk hozzá. A tejfölt és a majonézt, 1 kanál mustárral, 1 kávéskanál citromlével, ízlés szerinti sóval,  borssal készre ízesítjük. Összekeverjük,és tálalásig hűtőbe tesszük.


Én az összekockázott tofut megfőztem a zöldségekkel.

„Rakott” krumpli kicsit másképp


Elkészítés:
Közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk,vagy pucoljuk meg,ki-ki kedve szerint. A krumplit főzzük meg félig,sós vízben,majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
Ezután minden krumplit bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
A a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, bacon szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A megtöltött krumplikat 10-15 percre az előmelegített sütőbe tesszük.
Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.


Savanyúsággal  kínáljuk !