2014. szeptember 21., vasárnap

Diós,kávés krémes

Krémes
Hozzávalók:
A tésztához:
7 tojássárgája,20 dkg cukor,20 dkg liszt,1 cs sütőpor,2 ek kakaópor,10 dkg darált dió,13 ek víz
A krémhez:
7 tojás fehérje
7-10 ek cukor
1 cs vaníliás hideg pudingpor,1 cs extra zselatin,2 dl víz,1 dl kávé
Díszítéshez:
csokoládéreszelék,porcukor

Elkészítése:

A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet,diót, és a kakaót.
Közepes lángon (kb. 180 fok) kb. 20 percig sütjük.

A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.

A pudingport a vízzel,kávéval ,zselatinnal  simára keverjük, összekeverjük a habbal és a tészta tetejére kenjük.
További 10-15 percig szintén közepes hőmérsékletű sütőben sütjük,majd 20 percig 100 °c –kon . -Majd hagyjuk teljesen kihűlni.


Reszelt csokoládéval jól megszórjuk. Ízlés szerint díszíthetjük mással is.

Nagyon könnyű krémet kapunk,a diós alapra.

2014. augusztus 24., vasárnap

Nudli zöldfűszeres tejszínes mártással


Fagyasztott nudlit főztem ki sós vízben.

Szósz:
2 ek kókusz olaj
2 csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

2 dl víz


1. A szószhoz apróra vágunk friss petrezselymet, valamint 2-3 gerezd fokhagymát.
2. Olajon megpároljuk, majd felöntjük 2 dl tejszínnel, 2 ek liszt, só, bors és víz keverékével.
3. Addig kevergetjük, amíg a szósz be nem sűrűsödik.

Baconban sült fasírt

Hozzávalók / 4 adag

12 szelet bacon
50 dkg darált sertéshús
1 db zsemle
2 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
1 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma


Elkészítés

A darált húst, áztatott zsemlét, a nyers tojásokat  és a fűszereket összegyúrjuk.
Egy 12 lyukú muffin sütőt kibélelünk a 12 szelet baconnal.
Minden lyukba teszünk egy kevés fasírtot, majd a lelógó bacont ráhajtjuk.

 30 perc alatt készre sütjük (200 fokra előmelegített sütőben).