2012. április 14., szombat

Brassói aprópecsenye


Hozzávalók:60 dkg sovány sertéshús,10 dkg füstölt szalonna,1 nagy fej vöröshagyma,4-5  gerezd fokhagyma,1 nagy csipet majoránna,30 dkg zöldborsó,petrezselyemzöld,1 kg krumpli
Elkészítés: A húst megmossuk,csíkokra vágjuk,a szalonnát nagyon apróra szeleteljük,és lepirítjuk,külön-külön edényben. A  vöröshagymát karikára,a fokhagymát apróra vágjuk,és a kisült szalonnán pirítjuk,majd a  lesütött húst hozzátéve megfűszerezzük,és felöntjük vízzel,és készre főzzük.A húst visszasütjük a zsírjára. A borsót  megfőzzük sós vízben,a krumplit kockára vágva előfőzzük. A félig megfőtt krumplit bő olajban megsütjük, és minden hozzávalót összekeverünk,ekkor már az apróra vágott petrezselyem zöldet is hozzátesszük. Így már csak  összeforraljuk,és csemege uborkával tálaljuk.
Laktató egytál étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése