2012. december 26., szerda

Jérce saláta

Hozzávalók:20dkg csirkemell,20 dkg burgonya,2 főtt tojás,1 evőkanál citromlé,40 dkg zöldborsó20 dkg sárgarépakocka ,1 nagy majonéz,2 dl  tejföl,fél kávéskanál porcukor,10 dkg ecetes uborka,kis csokor petrezselyem,1 savanykás alma,néhány salátalevél

Elkészítés:A csirkemellet egy leveskockával puhára főzzük,és pici darabokra tépjük.
A burgonyát meghámozzuk, megközelítőleg azonos nagyságú, apró kockákra vágjuk, és enyhén sós, citromlével ízesített vízben puhára főzzük. A zöldborsót és a sárgarépát leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, ha szükséges, a sárgarépát apróbb kockákra vágjuk.A tojást a többi hozzávalóhoz hasonló méretű kockára vágjuk.
Miközben a zöldségek főnek, simára keverjük a majonézt a tejföllel, a porcukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, azaz tartármártást készítünk. Az ecetes uborkát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát apróra felkockázzuk, és azonnal beleforgatjuk a mártásba, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk az uborkát és 1 kávéskanál kivételével a petrezselymet is. A főtt burgonyát és leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük, majd a zöldborsóval és a sárgarépával együtt lazán a mártásba keverjük. A salátaleveleket megmossuk, szárazra törölgetjük, kibélelünk velük egy mélyebb tálat, beleszedjük a franciasalátát, tetejét megszórjuk a félretett petrezselyemmel, és tálalásig hidegen tartjuk.

2 megjegyzés:

  1. ilyent még sosem készítettem, de ezt a receptet látva, úgy érzem itt az ideje. Megoszthatnád itt is, tuti tetszene sok mindenkinek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm,aranyos vagy:)Készítsd el,sok sikert!
      Mogosztom:)

      Törlés