2013. május 11., szombat

Húsgombóc paradicsom mártásban


    Hozzávalók: 50dkg darált hús,1 csésze köles,1 kis hagyma,1 tojás,liszt,olaj,5 dl paradicsompüré,só,cukor
Elkészítés: A hagymát a darált húshoz adom, és a kölessel, a fűszerekkel és a tojással formázható keveréket készítek.

Egy nagyobb edényben kb. 4 liter víbe odateszem a gombócokat ,, lefedem, és kb. 1 órát közepes lángon főzöm. Nagyon nem szabad zubogni, mert széteshetnek a gombócok. Szükség szerint a főzőlevet pótolni kell, mert a gombócok szépen megdagadnak. Nem baj, húsdarabkák válnak le, mert a mártást gazdagítják.
Egy idő után kiveszek és kettévágok egy gombócot, ellenőrzöm, hogy a közepén is puha-e . Ha igen, tálra szedem.


A lisztből olajjal halvány rántást készítünk,és felöntjük a gombóc levével felhígított paradicsommal,a reszelt zellerrel és cukorral,sóval ízesítjük.Beletesszük a gombócokat,és készre főzzük.
Én a mártást összeturmixoltam,így a zeller eltűnt,de táplálóbb mártást kaptam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése