Hozzávalók
A tésztához:
50 dkg
búzaliszt ,4 db tojássárgája,15 dkg margarin,10 dkg porcukor ,4 evőkanál tejföl ,1 db sütőpor
A töltelékhez:
4 db tojásfehérje,20 dkg kristálycukor , 25 dkg dió (darált),
sárgabarack lekvár
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrom. A tészta 1/3 részét
berakom a fagyasztóba. A maradék tésztát 38x28 cm-es tepsibe nyújtom. Megkenem
lekvárral. A tojásfehérjét a cukorral habbá verem, majd beleforgatom a darált
diót. A diós habot a lekvárra kenem egyenletesen. A fagyasztóból kiveszem a
tésztát és almareszelőn a habra reszelem. 180 C fokon kb. 30 perc alatt világosra sütöm. Porcukorral
díszítem.
A mama régen ezt sokszor megsütötte,most én is elkészítettem. A neten
találtam rá ,tényleg nagyon emlékeztet a régi ízekre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése