2014. március 2., vasárnap

Borzas diós

Hozzávalók

  A tésztához:
            50 dkg búzaliszt ,4 db tojássárgája,15 dkg margarin,10 dkg porcukor  ,4 evőkanál tejföl ,1 db sütőpor
A töltelékhez:

4 db tojásfehérje,20 dkg kristálycukor , 25 dkg dió (darált), sárgabarack lekvár

Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrom. A tészta 1/3 részét berakom a fagyasztóba. A maradék tésztát 38x28 cm-es tepsibe nyújtom. Megkenem lekvárral. A tojásfehérjét a cukorral habbá verem, majd beleforgatom a darált diót. A diós habot a lekvárra kenem egyenletesen. A fagyasztóból kiveszem a tésztát és almareszelőn a habra reszelem. 180 C fokon kb. 30 perc alatt világosra sütöm. Porcukorral díszítem.




A mama régen ezt sokszor megsütötte,most én is elkészítettem. A neten találtam rá ,tényleg nagyon emlékeztet a régi ízekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése