2016. február 27., szombat

Kifli sütése zacskóban


 A” Limara  péksége” oldalán találtam egy guszta kifli receptet. Mikor nekifogtam a sütésnek,akkor kellett rájönnöm,hogy hiányosak az itthon levő hozzávalóim. Ezért változtattam a recepten,és nem bántam meg. Nagyon finom lett. J



Hozzávalók: 1,5 dl tej,1,5 dl víz,2 tk. só,csipet aszkorbinsav(helyett 1 evőkanál ecetet tettem bele),2 ek burgonyapehely (én 3 evőkanállal),25 dkg öregtészta,50 dkg BL 80 liszt(20dkg fehér liszt+30dkg zabliszt),1 tk. cukor,1,5 dkg élesztő(a zabliszt miatt 2 dkg élesztő)

Elkészítés:  Mivel már öregtésztám pihent a hűtőben ezzel nem volt gond.
A hozzávalókból tésztát dagasztottam, majd a szokásos módon, kelesztő tálban duplájára kelesztettem. Enyhén lisztezett felületre borítottam, elfeleztem, (én három felé osztottam J  )majd  vékonyra nyújtottam. Igyekeztem, hogy négyzet alakúra sikeredjenek. Egyik csücskétől kezdve feltekertem. Vékonyan beliszteztem, majd külön-külön sütő zacsiba tettem őket. Megint hagytam, hogy duplájára keljenek, ekkor vizet permeteztem a zacsikba, elkötöttem a szájukat és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt pirosra sütöttem őket.

Igen,a többi eljárást uúgy csináltam.


2 megjegyzés:

  1. zacskóban még sosem sütöttem, itt az ideje. van hogy hétvégén reggel finom házi kiflire évrednek :) elviselném ha egy reggel engem lepnének meg egy kiadós reggelivel, vagy netán az 1 millió... http://bit.do/nyeroactimel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Orsi!
      Érdemes kipróbálni a sütőzacskót, a sajtos kiflim még finomabb lett :)

      Törlés