Hozzávalók: ½ kg pulykamedál,1 fej vhagyma,1
kanál libazsír,2 gerezd fokhagyma,10 dkg gomba,1 szem paradicsom,1tv
paprika,1dl rizstejszín,fűszerek
Nokedlihez: rizsliszt, tojás,só,kevés
víz,1 kanál libazsír
Elkészítés:
A
pulykamedált apróra daraboltam.
A többi hozzávalóból (tejszín kivételével) pörköltalapot
készítettem,a gombával együtt,és fűszereztem. Ezután turmixban homogénre
pürésítettem,és ebben az alap lében főztem készre a pulykahúst. Ha kell ,utána
lehet ízesíteni,és a tejszínnel csak egyet forr,és kész.
A nokedlit
úgy készítettem,hogy a rizslisztet először összekevertem sóval,majd annyi
tojással,hogy összeálljon. Vizet,csak annyit tettem bele,hogy megkapjam a sűrű
nokedli tészta állagot.
Forrásban
lévő sós vízbe szaggattam,és kiszedés után,libazsírba forgattam. Amint feljön a víz tetejére,már lehet
kiszedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése