Hozzávalók:
50 dkg kenyérliszt
3 dl víz
2 tk. só
csipet aszkorbin
2 ek. burgonyapehely
2 ek. olaj
1 tk. cukor
2.5dkg élesztő
Az összetevőkből tésztát dagasztok, majd hagyom duplájára kelni.
Közben 20 perc után kissé átgyúrom
Ha szép hólyagosra kelt, kiborítom, kb. 10-11 dkg-os darabokra szedem, egyenként gömbölyítem őket.
20 percig pihentetem, majd újraformázom a zsemléket.
Mikor már szép gömbölyű, feszes,akkor jó.
Most jénaiban sütöttem,betettem hideg sütőbe ,beállítottam a sütőt 220°-ra,mikor a sütő elérte a kívánt fokot,
visszaveszem 200°-ra,és addig sütöm,amíg eléri a kívánt színt. kb 15-20 perc.
Kiteszem rácsra,és lespriccelem vízzel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése