Hozzávalók:
50 dkg zöldségkeverék
25 dkg gomba
1 csomag lasange tészta
25 dkg sajt
fűszerek: só,1 kk gyömbér,1 kk kurkuma,bors, 15 dkg vaj
A besamelhez
100 g vaj
1 l tej
6 dkg finomliszt
só ízlés szerint
fehér bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés:
A vékonyra szeletelt gombát, és az apró zöldségkeveréket fűszerezve megpároljuk.
Elkészítjük a besamelt a fele sajttal.
Kivajazzuk a sütőedényt.
Majd összeállítjuk a lasagne-t:
Alulra egy vékony réteg besamel mártás kerül, majd 1 réteg tésztalap. Erre besamelt és a zöldséget tesszük, majd ismét besamel.
Ezt ismételjük ,amíg van zöldségünk, és tésztánk.
Végül a felülre kerülő tésztarétegre ráöntjük a maradék besamelt, és a maradék reszelt sajtot.
180 C-on, légkeverés nélkül, puhára sütjük, majd további 10-15 percet 200 C-on, hogy a sajt a tetején aranybarna legyen.
(Én a tésztát picit előfőzöm,és mivel a zöldség meg van párolva ,gyorsan elkészül :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése