2020. december 17., csütörtök

Zöldséges-gombás lasagne

 




Hozzávalók:

50 dkg zöldségkeverék

25 dkg gomba

1 csomag lasange tészta

25 dkg sajt

fűszerek: só,1 kk gyömbér,1 kk kurkuma,bors, 15 dkg vaj


A besamelhez

100 g vaj

1 l tej

6 dkg finomliszt

só ízlés szerint

fehér bors ízlés szerint

szerecsendió ízlés szerint


Elkészítés:

A vékonyra szeletelt gombát, és az apró zöldségkeveréket fűszerezve megpároljuk.

Elkészítjük a besamelt a fele sajttal.

Kivajazzuk a sütőedényt.


Majd összeállítjuk a lasagne-t: 

Alulra egy vékony réteg besamel mártás kerül, majd 1 réteg tésztalap. Erre besamelt és a zöldséget tesszük, majd ismét besamel.

Ezt ismételjük ,amíg van zöldségünk, és tésztánk.

Végül a  felülre  kerülő tésztarétegre ráöntjük a maradék besamelt, és a maradék reszelt sajtot.


180 C-on, légkeverés nélkül, puhára sütjük, majd további 10-15 percet 200 C-on, hogy a sajt a tetején aranybarna legyen.


(Én a tésztát picit előfőzöm,és mivel a zöldség meg van párolva ,gyorsan elkészül :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése