Hozzávalók: 1 kg darált sertéshús ,1 db zsemle ,1 ek zsír ,1 közepes
db vöröshagyma,2 db tojás
2 teáskanál fűszerpaprika ,só ízlés szerint,bors ,2-3 gerezd fokhagyma ,1
ek mustár
Töltelék
20 dkg sajt
(szeletelve),4 db tojás,15 dkg füstölt-főtt tarja (szeletelve),2 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés:
A zsömlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe.
A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban
üvegesre pároljuk.
A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsömlét, a
hagymát, az összepréselt fokhagyma gerezdeket és a többi hozzávalót.
Alaposan összegyúrjuk.
4 db tojást keményre főzünk, megpucoljuk, és tojás szeletelővel karikákra vágjuk.
Egy kb. 60x40 cm-es alufóliát leterítünk, és ecsettel
vékonyan megkenjük olajjal.
Ráborítjuk a beízesített darált húst, és a
tenyerünkkel kb. 2-3 cm vastagságúra lapítjuk.
A hús szélétől mindenhol kihagyva 4-5 cm-t ráterítjük a sajt felét, a
füstölt tarját, a tojáskarikákat, majd befedjük a maradék sajttal.
A fólia segítségével feltekerjük. A fólia közepére
igazítjuk a tekercset, csinosra formáljuk.
Nagyon szorosan becsomagoljuk a
fóliába.
Előmelegített sütőben min. 1 órát sütjük 200°-on.
A sütési idő letelte után kivesszük, óvatosan kibontjuk, egy kicsit
emelünk a sütési hőfokon, visszatesszük a sütőbe, és a keletkezett pecsenyelével gyakran locsolgatva
pirosas-barnára sütjük.
Hagyjuk egy kicsit kihűlni, végül ferdén szeletelve, tetszés szerinti
körettel tálaljuk.