Hozzávalók:
75 gr apró zabpehely 10 dkg zabliszt ,5 dkg finom liszt,1 kk fahéj 15 dkg barna cukor 1 kk szódabikarbóna 15 dkg vaj 5 dkg túró, 5 dkg darált mandula,
1 vaníliás cukor,1/2 dl tej
Keverd össze a zabpelyhet a liszttel, és minden száraz hozzávalóval.
Alacsony lángon olvaszd fel a vajat ,add hozzá a vaníliát és keverd össze a lisztes masszával, add hozzá a tejet is, és keverd jól össze, hogy jó sűrű tésztát kapj.
Formálj belőle kis golyókat, picit lapítsd össze őket,villával mintát lehet nyomni rá, és sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire.
175 C-ra előmelegített sütőben süsd a kekszeket aranybarnára,
kb. 12-15 perc alatt.
Én karalábé vájóval adagoltam,nagy távolságot hagytam két gombóc között a tepsiben,mert megnőlnek sütés közben.