2016. október 16., vasárnap

Fasírt gluténmentesen



Hozzávalók:
-1/2 kg darált hús
-1 teáskanál őrölt paprika
-1 teáskanál só
-1 kávéskanál bors
-3 gerezd összenyomott fokhagyma
-1 kis fej hagyma apróra vágva
-2 tojás
-2 púpozott evőkanál szójagranulátum
Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan gyúrd össze egy tálban. Vegyél ki belőle nagy evőkanálnyi adagokat, gyúrj belőle golyókat. A golyókat kukoricalisztes tányérra tedd, és lisztezd be mindkét oldalát. Serpenyőben egy kis zsiradékban  süsd a pogácsákat amíg arany barnák nem lesznek.

Pulykatokány gluténmentes nokedlivel (galuskával)




Hozzávalók: ½ kg pulykamedál,1 fej vhagyma,1 kanál libazsír,2 gerezd fokhagyma,10 dkg gomba,1 szem paradicsom,1tv paprika,1dl rizstejszín,fűszerek
Nokedlihez: rizsliszt, tojás,só,kevés víz,1 kanál libazsír

Elkészítés:
A pulykamedált apróra daraboltam.
A  többi hozzávalóból (tejszín kivételével) pörköltalapot készítettem,a gombával együtt,és fűszereztem. Ezután turmixban homogénre pürésítettem,és ebben az alap lében főztem készre a pulykahúst. Ha kell ,utána lehet ízesíteni,és a tejszínnel csak egyet forr,és kész.
A nokedlit úgy készítettem,hogy a rizslisztet először összekevertem sóval,majd annyi tojással,hogy összeálljon. Vizet,csak annyit tettem bele,hogy megkapjam a sűrű nokedli tészta állagot.
Forrásban lévő sós vízbe szaggattam,és kiszedés után,libazsírba forgattam.  Amint feljön a víz tetejére,már lehet kiszedni.


2016. szeptember 4., vasárnap

Diétás ,gluténmentes,rizsfelfújt recept





Ezt a receptet,az interneten találtam. Egy mai "sikerdiéta" részeként terjed,de hihetetlenül finom.Bárki,aki gluténmentes receptet keres,vagy diétázik,szuper édesség. Így érdemes kipróbálni.Kipróbáltam úgy is,hogy kakaóbabot ledaráltam xilittel,és azzal szórtam meg.

Hozzávalók / 4 adag


2.5 dl víz


5 dl növényi tej (pl. rizstej)



2 bögre rizs


20 dkg erythritol


4 db tojá
s


1 ek sertészsír


1 citromból nyert citromhéj


1 citromból nyert citromlé


1 csipet só


1 db vanília



Elkészítés


A vizet, tejet, eritritet, vanília kikapart belsejét




 (én az egész vaníliát



 beledobtam, hosszába negyedekre vágva)




 összekeverjük, és a rizst megfőzzük benne
.


Amikor majdnem kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, zsírt, 


reszelt




 citromhéját és a kifacsart levét, és a



 sóval felvert tojáshabot


.
Zsírral kikent, kukoricadarával megszórt 20 x 30 cm-s tepsibe




 simítjuk, és 180 C fokra előmelegített



 sütőben pirosra sütjük.



Citromos töklekvárral tálaljuk.





sütési hőfok: 180°C




sütési mód: hőlégkeveréses



tepsi mérete: 20x30 cm