2012. március 18., vasárnap

Rántott csirkemáj,sült krumplival:
















Hozzávalók: 60 dkg csirkemáj,szív nélkül,2tojás,liszt,zsemlemorzsa,só,ételízesítő,olaj,a sütéshez, 1 kg  fagyasztott hasábburgonya,vagy másfél kiló friss burgonya
Elkészítés:  A csirkemájat alaposan egyenként megmossuk,a szívet  levesszük,(jó lesz  ragulevesbe),amelyik májon találunk egy kis zöld elszíneződést,(az a epe leválasztásakor  került rá),ki kell vágni,különben keserű íze lesz a májnak. A tojást sóval felverjük, a 2 púpozott kanál lisztet,és a zsemlemorzsát  külön tányérokra tesszük,és ebben a sorrendben panírozunk:,liszt,tojás,morzsa,ezt nevezik „bécsi bundázás”.Forró olajban sütjük ki. A májat nem kell sokáig sütni,és érdemes először lefedni,majd megfordítás után,fedő nélkül készre sütni. - Én először a krumplit sütöm ki,így tiszta marad az olaj. Nagyon finom sült krumpli fűszerkeverékkel  forrón megszórni.
Ha friss krumpliból készítem,én a megpucolt,alaposan megmosott krumplit,először karikára vágom,ezután szeletelem,így hasonlít legjobban a készen kaphatókhoz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése