2012. augusztus 20., hétfő

Csikós tokány

Hozzávalók: 50 dkg sertéshús , 10 dkg bacon szalonna, 2 közepes vöröshagyma, 1 evőkanál étolaj, 2 kiskanál őrölt pirospaprika, két csipetnyi őrölt bors, só, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt.





Elkészítés:

A húst és a szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
A hagymákat megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk .
A szalonnát és a hagymát az evőkanálnyi étolajon állandóan kevergetve megpirítjuk.  A hagymát  csak addig süssük, amíg kissé összeesik Hozzáadjuk a húst, és tovább keverjük.
Mikor a húsdarabok kifehéredtek, rászórjuk a pirospaprikát, megkeverjük, levesszük a tűzről, és felöntjük fél pohár hideg vízzel. Visszatesszük a tűzre. Sózzuk, borsozzuk, aztán lefedve addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Közben, ha kell, pótoljuk az elpárolgó vizet.
Mikor a hús megpuhult, a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, felöntjük fél pohár vízzel, és a húshoz öntjük. Jól megkeverjük, aztán az újraforrástól számítva még  pár  percig főzzük.



Tésztával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése