2012. augusztus 26., vasárnap

Borsóleves

Hozzávalók:
2 evőkanál étolaj,50 dkg borsó,2 közepes krumpli,fél evőkanál pirospaprika
1 evőkanál liszt,1 evőkanál só,3 db sárgarépa,1 db karalábé,1 fehérrépa,petrezselyemzöld,1tyúkhúsleves zselé,10 dkg reszelt tarhonya




Elkészítés:
A borsót és kockára vágott burgonyát az olajon megpárolom. Beleteszem a fél kanál pirospaprikát, az 1 kanál lisztet, és szinte rögtön felöntöm úgy 2,5 l vízzel. Ízesítem a sóval,  és felfőzöm. Ezután belerakom a sárgarépát, karalábét, fehérrépát, petrezselyemzöldet, és lassú tűzön puhára főzöm. Végül  belefőzöm a reszelt tarhonyát.

Akkor az igazi,ha 1 tojásból ,1 nagy csipet sóból,és annyi lisztből,amennyit a tojás felvesz,mi készítünk reszelt tarhonyát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése