2013. január 26., szombat

Pulykacomb-filék zöldségkörettel-kínai ízekkel

Hozzávalók: 1/2 kg pulykacomb filé,1 marék erdei gomba keverék,1 csomag vegyes zöldség keverék,10 dkg sárga vágott bab,szójaszósz,1 zacskó "kínai sült csirke alap",25 dkg rizs,olaj.






Elkészítés:A pici csíkokra vágott húst bepácoljuk a szójaszószba,és állni hagyjuk 1-2 óráig.Egy mélyebb serpenyőbe öntünk egy kevés olajat,és forróra hevítjük.Hirtelen átsütjük a húst,félre húzzuk a serpenyőben,és beledobjuk  először a gombát,majd pár perc múlva a zöldségeket.Mikor majdnem készre párolódott,a mártást elkeverjük vízzel,és a húsos zöldséghez öntjük.Így egy szaftos ételt kapunk. Közben 25 dkg rizst üvegesre pirítok. 5 dl vízzel felöntöm, ételízesítővel meghintem, dobok bele egy kis fej vörös hagymát,és fedő alatt kis lángon készre párolom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése