2013. február 10., vasárnap

Túrós lepény


Házi-Túrós lepény
Elkészítési idő: 40 perc 
Hozzávalók 4 fő részére
30 dkg liszt,3 dkg élesztő,2 dl tej,1 ek cukor,3 dkg Rama,csipet só,1 dl tejföl

A töltelékhez:
1 kg túró,2 ek liszt,4 ek cukor,2 tojás,1 csipet só,vaníliás cukor,ízlés szerint reszelt citromhéj,2 közepes szem krumpli péppé törve
Tetejére : kakaópor, kapor

Elkészítés: Kelt tésztát készítünk a hozzávalókból. Amikor dagasztás után a duplájára  kelt,tepsi méretűre nyújtjuk.A tölteléket alaposan összekeverjük,(a törött krumpli legyen hideg),és a tészta tetejére simítjuk.
Felét megszórjuk kakaóporral és porcukorral,a másik felét friss apróra vágott kaporral,ha nincs,jó a szárított is:)  190 fokon süssük készre.
Fontos: hideg sütőbe tegyük be,így biztos,hogy finoman megsül a tészta is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése