2015. december 26., szombat

Karácsonyi töltött káposzta,ahogy mi szeretjük


Hozzávalók:    

1 kg darált hús,20 dkg rizs,4-6 szelet csontos tarja,
1 nagyobb fej fokhagyma ,1 vöröshagyma,őrölt paprika  2 db tojás,1 kanál zsemlemorzsa,bors,1 kanál zsíradék,
só ízlés szerint
1,5 kg házi vágott savanyú káposzta
20-25 nagyobb savanyú káposzta levél

Elkészítés:A fazék aljára tesszük a zsíradékot,és ezt megterítjük egy adag vágott káposztával.Erre fektetjük a tarja szeleteket,és meghintjük 1 ekanál liszttel,és egy kkanál fűszerpaprikával.  Ezt a réteget megint megterítjük a vágott káposztával és már a betekert töltelékek rétegezése következik. (A levelek közepéről kivágjuk a vastag részt,és a bekevert tölteléket beletekergetjük . )
Felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje,majd  készre főzzük.Ekkor én kiszedem a tölteléket,hogy ne törődjön össze,és egy híg rántással besűrítem a levét.Ebbe visszapakolva a tölteléket,már csak egyet forralok rajta,és tejföllel   tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése