Ezt a receptet,az interneten találtam. Egy mai "sikerdiéta" részeként terjed,de hihetetlenül finom.Bárki,aki gluténmentes receptet keres,vagy diétázik,szuper édesség. Így érdemes kipróbálni.Kipróbáltam úgy is,hogy kakaóbabot ledaráltam xilittel,és azzal szórtam meg.
Hozzávalók / 4 adag
2.5 dl víz
5 dl növényi tej (pl. rizstej)
2 bögre rizs
20 dkg erythritol
4 db tojás
1 ek sertészsír
1 citromból nyert citromhéj
1 citromból nyert citromlé
1 csipet só
1 db vanília
Elkészítés
A vizet, tejet, eritritet, vanília kikapart belsejét
(én az egész vaníliát
beledobtam, hosszába negyedekre vágva)
összekeverjük, és a rizst megfőzzük benne
.
Amikor majdnem kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat,
zsírt,
reszelt
reszelt
citromhéját és a kifacsart levét, és a
sóval felvert tojáshabot
.
Zsírral kikent, kukoricadarával megszórt 20 x 30 cm-s tepsibe
Zsírral kikent, kukoricadarával megszórt 20 x 30 cm-s tepsibe
simítjuk, és 180 C fokra előmelegített
sütőben pirosra sütjük.
Citromos töklekvárral tálaljuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 20x30 cm