Ünnepi koszorút készítettem Karácsonyra
Amikor ráérek,leírom és lefényképezem azt amit éppen főztem,sütöttem.Próbáld ki,hátha ízlik neked is,sok sikert!
2015. december 17., csütörtök
Zöldséges ,gombás, rizses csirkemell
Hozzávalók: 40dkg
csirkemell filé,1 csomag fagyasztott vegyes zöldség keverék,(én most francia
saláta keverékből készítettem),20 dkg gomba,paprika,paradicsom,rizs,só,bors,petrezselyemzöld,
fokhagyma
fokhagyma
Elkészítés: Én a húst
vékony csíkokra vágom,pirosra lepirítom,egy kis zsíradékon. –Hozzá öntöm a zöldség keveréket,és a
gombát,megfűszerezem, ,és puhára párolom. Mielőtt elkészül, beletépkedem a
petrezselyem zöldet is . Főtt rizzsel tálalom.
Címkék:
gombás,
rizses csirkemell,
Zöldséges
Sütőtökös gnocchi
Hozzávalók:
60 dkg sütőtök,25 dkg főtt áttört krumpli,20 dkg liszt,1
tojássárgája,pár bazsalikomlevél,1 kis csokor petrezselyem,só,bors,10 dkg vaj
Elkészítés: A sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, és sütőben
megsütjük. A húsát kiszedjük, és a főtt burgonyával krumplinyomóval áttörjük és kihűtjük. - Beleszitáljuk
a lisztet, hozzátesszük a tojássárgáját, a bazsalikomot és a petrezselymet
apróra vágva , sózzuk, borsozzuk, gyúrjuk tésztává. Kicsit lágy lesz a massza,
de bőven lisztezett deszkán dolgozzunk.
Öntetnek fokhagymás,tejszínes,petrezselymes szószt
készítettem,nagyon ízletes lett.
2015. november 22., vasárnap
Laktózmentes,- naranccsal készült süti
Hozzávalók:
2 db narancs,5 db
tojás,3 ek finomliszt,2 ek mandulaliszt,4 ek fruktóz, 2 dkg sütőpor,20dkg
margarin(laktózmentes)
10 dkg fruktóz,2
csomag vaníliás pudingpor,4 dl laktózmentes tej,reszelt ét csoki margarin
Elkészítése:
A torta formát kikenjük
margarinnal. Két narancs héját alapos
mosás után lereszelünk és meghámozunk, karikákra vágjuk. A kikent torta
formába sorba rakjuk a narancskarikákat.
Az összetevőkből piskótatésztát keverünk. A narancsokra öntjük. Előmelegített
sütőben közepes lángon kb. 20-25 percig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A
fele fruktózzal habosra keverjük a margarint. A pudingot megfőzzük a maradék gyümölcs
cukorból,reszelt narancshéjból tejből és
pudingporból. Langyosra hűtjük. Kanalanként belekeverjük a margarinba. A kihűlt
piskótát kiborítjuk, hogy a narancsos rész felülre kerüljön. Megkenjük a
krémmel és megszórjuk a reszelt csokival. Hűtőbe tesszük egy órára. Narancs
szeletekkel díszíthetjük.
2015. november 14., szombat
Laktóz és glutén mentes répa torta
Hozzávalók:
A tortához:
30 dkg reszelt sárgarépa,5 db tojás,25
dkg gyümölcs cukor,2 db reszelt
citromhéja,
10 dkg mandulaliszt,15dkg kókuszliszt,1
csipet só,1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék,
1 zacskó sütőpor,2 evőkanál citromlé
A mázhoz:20 dkg gyümölcs cukor,2
evőkanál citromlé
Elkészítés:
A sárgarépákat hámozás és tisztára
mosás után megtöröljük,kislukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat elválasztjuk
a fehérjét és a sárgáját
A tojássárgáját, gy.cukrot, citromhéját
robotgéppel addig keverjük amíg krémes állagú nem lesz.
A kókuszlisztet, darált mandulát,
fűszerkeveréket, sót, sütőport egy tálban összekeverjük. Ezt a keveréket a
krémbe keverjük felváltva a reszelt
sárgarépával. A végén a citromlevet is belekeverjük.
A 26 cm-es tortaformát sütőpapírral
kibéleljük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és apránként, óvatosan a krémbe
keverjük. A tésztát a kibélelt formába öntjük, a tetejét elsimítjuk.
Kb. 50 percig 180°-os sütőben sütjük.
Tűvel megszúrva ellenőrizzük hogy készen van-e.
Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.
A máz elkészítése:
A citromlevet a porcukorral (én a gy.cukrot
ledaráltam)sima mázzá keverjük. A tortát ezzel a mázzal vonjuk be. A tetejére
tehetünk pici marcipán sárgarépákat is.
Az interneten találtam a receptet,egy kicsit
megváltoztatva,készítettem el.
Címkék:
glutén mentes,
laktóz,
répa,
répa torta
2015. november 2., hétfő
Szilvás muffin
1 bögre liszt,3/4 tk szódabikarbóna,3/4 tk sütőpor,1/3
bögre cukor,1 tk vanília kivonat,1/2 bögre natur joghurt,1 tojás,250 g friss szilva
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat alaposan összekevertem,én a
joghurtba kevertem a tojást,van.kivonatot,és az apróra vágott szilvát.
Beleforgattam a lisztes keverékbe,és kiadagoltam a muffin formákba.
Pontosan 12 db lett,és nagyon
finom. Légkeveréses sütőben 180 °-on 20 percig sütöttem.
Címkék:
muffin,
szilva,
Szilvás muffin
2015. október 17., szombat
Gomba süti
Hozzávalók: 360g liszt,180g keményítő,160g porcukor,pici sütőpor,pici só,240g vaj,2 tojás,1 citrom leve,és reszelt héja,vanília -aroma,kakaó
Ezt a sütit a You Tube -on találtam,aki szuper gyors sütit szeretne,ez az! Nagyon finom linzer süti,és igazán mutatós!
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal,porcukorral,hozzáadjuk a 2 tojást,és a citrom reszelt héját,és a levét. Tegyük bele a van.aromát,fél cs. sütőport,és egy csipet sót.
A tepsire sütőpapírt terítünk,és kis gombócokkal telerakjuk. Majd vegyünk egy kis méretű (pl. ásványvizes kis palack) üveget,amit kakaóba mártunk,és belenyomjuk a kis gombócokba. 180°-os sütőben 8-10 '-ig sütjük.
-Én annyit változtattam rajta,hogy a keményítőt kihagytam,őszintén nem hiányzott belőle :-),ja és a vanília aroma viszont nagyon jót tett neki.
2015. október 9., péntek
Sütőtök krémleves pirított tökmaggal
Sütőtökkrémleves
Hozzávalók:
60 dkg sütőtök,5 dkg vaj,1 nagyobb fej vöröshagyma,1 csipet
fehérbors,1 dl tejszín,1 liter húsleves-alaplé,1-2 evőkanálnyi olívaolaj,ízlés
szerint.
Elkészítés:
Hámozzuk meg a tököt, távolítsuk el a magjait - félretesszük -, majd vágjuk minél apróbb kockákra.A hagymát is tisztítsuk meg,
kockázzuk fel. Egy mélyebb edényben, melyben majd elfér a leves, olvasszuk fel a
vajat, és dinszteljük meg rajta a hagymát. Ha már üveges, jöhetnek hozzá a
fűszerek és a tök, keverjünk rajta párat, majd öntsük fel a húslevessel.
Főzzük a tököt puhára, majd, amikor már megfelelő állagú, egy
botmixerrel pürésítsük az egészet, ha túl sűrű lett, egy kis vízzel felöntjük.
Ezután tegyük vissza a tűzhelyre, keverjük hozzá a tejszínt, és kész is a leves. A
tökmagokat forró olívaolajon pirítsuk meg némi só társaságában, és ezekkel
fogyasszuk a levest.
( Én a megsütött tököt kikapartam a
héjából,és az előkészített hagymára tettem, és felöntöttem forró vízben
feloldott húsleves kockával.-Nekünk így még finomabb lett. )
2015. június 1., hétfő
Rakott zöldbab tarhonyásan
hozzávalók / 4 adag
50 dkg zöldbab
25 dkg tarhonya
50 dkg darált sertéshús
só ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
1 közepes fej vöröshagyma
4 ek napraforgó olaj(kókusz olaj)
víz (forró)
A tarhonyát 2 ek. olajon megpirítjuk, és 2-szeres forró vízzel felengedjük, sózzuk, majd takarék
lángon puhára pároljuk.
A darált húsból hagymás alappal pörköltet készítünk.
A zöldbabot sós vízben puhára pároljuk, majd leszűrjük.
Egy tűzálló tálat kiolajozunk, a bab felét beletesszük, a tarhonyás
pörköltet a babra öntjük.
Majd bevonjuk a maradék babbal és egyenletesen elosztjuk a tejfölt a tetején, és
sütőbe téve megsütjük.
Én a tejfölt fűszereztem sóval,borssal,apróra vágott
petrezselyem zölddel.- Az ötlet itt is az internetről származik,de ott
tarhonya van alul,felül,és a zöldbabot keveri a pörkölttel. Én féltem,hogy
sütésnél,nagyon száraz lesz a tarhonya,ezért cseréltem össze,a rétegezést. :-)
Címkék:
Rakott zöldbab,
tarhonya,
tarhonyával
Meggyes-csokis muffin recept
Meggyes sütit kívántam. Ezt találtam,csak picit változtattam az eredetin, és tényleg finom lett! J
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó !
Hozzávalók:
1 tasak sütőpor (12 g )
2 közepes tojás
1 tasak vaníliás cukor (10 g )
1 kis üveg meggybefőtt (friss gyümölcsből kb. 25 dkg)
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük
papírral. A meggyet kimagvaljuk és hagyjuk lecsepegni. A csokoládét egész apró
darabokra vágjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport.
Egy másik tálban a tojásokat elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral,
tojásokkal, joghurttal és a megolvasztott, de nem forró margarinnal.
Beleszórjuk a darabolt csokit, a meggydarabokat, majd a
sütőporos lisztet. Csomómentes, sűrű masszává keverjük.
A tésztát egyenletesen elosztjuk a sütő mélyedéseiben. (Erre
egy fagylaltos kanál a legegyszerűbb.) 170 fokon hőlég keveréssel 25 perc alatt
megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk kb. 10 percet pihenni.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
2015. március 30., hétfő
Linzer alapú sütik
Az interneten kerestem olyan süti receptet,ami sokáig eláll.Most van időm sütni,és egy hét múlva itt az ünnep.Ezt a két receptet találtam,így nem maradunk süti nélkül.
Csokoládés - narancsos keksz
(kb. 50db)
- 100g étcsokoládé
- 175g finomliszt
- 75g étkezési keményítő
- 1kk. sütőpor
- 125g fagyos vaj/margarin
- 125g porcukor
- 1 tojás
- 1 narancs reszelt héja
- csipet só
A csokoládét apróra daráljuk.
A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel,
sütőporral, és a sóval.
Beledolgozzuk a felaprított vajat. Hozzáadjuk a tojást,
porcukrot, a reszelt narancshéjat, és a megdarált csokoládét, és összegyúrjuk.
Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és fél órára a
hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, 2 - 3 sütőlemezt kibélelünk
sütőpapírral.
A tésztát 5mm vékonyra kinyútjuk. Klasszikus keksz formával
kiszúrjuk.
Egymástól tisztes távolságot hagyva a sütőlemezre
rakosgatjuk, és 15 percig sütjük.
A sütőlapon hagyjuk kihűlni.
Jól záródó fémdobozban 2 - 3 hétig eláll.
Az omlós tészta :30 dekagramm liszthez 20
dekagramm zsiradék (vaj, margarin vagy zsír) és 10 dkg porcukor szükséges. Ezt
tovább gazdagítjuk 2 tojás sárgájával,csipet sóval. Fehérjét nem teszünk bele, mert kemény lesz a
linzerünk. A sárgájától nemcsak a tészta íze és állaga lesz jobb, hanem a színe
is vonzóbbá válik.
A tésztát gyorsan állítjuk össze kemény vajból, hidegen,
kisebb darabokra vágva hogy nehogy megpuhuljon a zsíradék a kezünk melegétől,
mert ekkor a tészta nyújtáskor berepedezik, szétesik. Először a zsíradékot
morzsoljuk el a liszttel, felét helyettesíthetjük darált dióval, mandulával is,
majd beledolgozzuk a többi hozzávalót.
.
Egy órára a hűtőben pihentetjük, de egész éjjel a hűtőben
lehet tartani.
Pihentetés után, kinyújtjuk, szaggatjuk és sütjük. Nem kell
a tepsit zsírozni, mert e tésztában van bőven zsíradék.
Előmelegített sütőben, kb. 160 fokon 10 perc alatt megsül.
Vigyázzunk, nehogy túl sokáig maradjon a sütőben, mert akkor kiszárad és nem
lesz porhanyós!
A kisült tésztát várjuk meg, míg kihűl a tepsiben, majd
sütőlapáttal fellazítva, óvatosan vegyük ki, mert könnyen törik. A tölteléktől
fog megpuhulni, ezért egy-két napi állás után fogyaszthatjuk csak.
Én annyit változtattam ezeken a sütiken,hogy reszelt
citromhéj is került bele,xillittel helyettesítettem a cukrot,és darált dióval
szórtam meg egy pár darabot. A lekvár is diabetikus,amivel töltöttem ,így
cukorbetegek is fogyaszthatják.
Címkék:
húsvéti süti,
linzer
2015. március 16., hétfő
Tiramisu
Hozzávalók
A piskótához
30 db babapiskóta
300 ml erős kávé
A krémhez
375 ml tejszín (30%-os)
4 db tojás ,10
g lapzselatin
A díszítéshez
Holland kakaópor
Elkészítés:
Készítsük elő egy ,magas peremű tepsit. Először az alsó
piskótaréteget fogjuk előkészíteni. Ehhez tegyük egy tálba az eszpresszó kávét,
és ízlésünk szerint ízesítsük meg enyhén rumosra, és enyhén édeskésre a
porcukorral, majd jó alaposan keverjük össze.
Most a babapiskóták egyik felét egyenként beáztatva - csak
2-3 másodpercig - a kávés oldatba, tegyük szorosan a tepsi aljába.
Most egy lábasban közepes lángon tegyünk fel vizet a
tűzhelyre főni. Egy tálban keverjük össze az egész tojásokat a cukorral, majd
mikor felforr a vizünk, tegyük rá vízgőzre a tojásos keveréket. Gyakran
megkevergetve addig kell melegítenünk a cukros tojást, míg forró nem lesz
,annyira,hogy az ujjunkat már égeti.
Közben a behűtött
tejszínből kemény habot verünk, majd betesszük a hűtőbe. A lapzselatint kevés
langyos vízben beáztatjuk. A mascarponét pedig kiszedjük egy kis tálba, és
simára keverjük, majd ezt is félretesszük.
Levesszük a gőzfürdőről a tojást, és maximális fokozaton,
kihűlésig habosítjuk.
Ha a tojás kihűlt, elkezdjük összerakni a krémet. A
tejszínhabot elővesszük a hűtőből, és óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a
mascarponét. Végül hozzáöntjük a tojásos habot, és lassú mozdulatokkal ezt is
hozzákeverjük a tejszínhez.
A lapzselatinra már korábban vizet kellett öntenünk, erről
most leöntjük a vizet, egy edénybe tesszük, és a lehető legkisebb hőfokon
felolvasztjuk folyamatosan kevergetve azt - ez kb 10-20 másodpercet vesz
igénybe. Nem forraljuk fel a zselatint, sőt ne is forrósítsuk fel! Amint
feloldódott, jó is!(-Ha ez gondot okoz,használjunk extra gyors zselatinport.)
Most vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük a
zselatint a krémhez. Ügyeljünk, hogy a zselatint jól eloszlassuk a krémben!
Ezzel el is készült a töltelék.
A töltelék felét szedjük a beáztatott babapiskótákra,
simítsuk el, majd a maradék babapiskótákat jól beáztatva osszuk el a krém
tetején.
Ha ez megvan, oszlassuk el a babapiskótákon a maradék krémet
is, simítsuk el, szórjuk meg holland kakaóval,majd tegyük a hűtőbe a tiramisut.
2015. március 2., hétfő
Brokkolis burgonyapüré
Hozzávalók:
A megpucolt,kockára vágott krumplit sós vízben puhára
főzzük,és leszűrjük. A brokkolit rózsáját szétszedjük,alaposan folyó víz alatt
megmossuk,és sós vízben puhára pároljuk,és leszűrés után jeges vízbe tesszük.
Így szép zöld marad a színe.
A hozzávalókat botmixerrel homogénre pépesítjük,ha kell,még
fűszerezzük.
Címkék:
Brokkolis,
burgonyapüré
Spenótos,gombás csirkemell
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell, 20 dkg friss spenótlevél, só, 1 ek olaj,5
közepes gomba,sajt.
A csirkemellet óvatosan kettévágom úgy, hogy szét lehessen
hajtani. Kissé megveregetem, hogy egy nagy szeletet kapjak. A spenótleveleket
megmosom és a megpucolt,darabolt gombával egy serpenyőben
megpárolom,fűszerezem. A csirkemellet
megsózom, elterítem rajta a leszűrt, lecsepegtetett gombás
parajleveleket, majd szorosan feltekerem. Néhányszor átkötöm konyhai zsineggel,
majd egy kanálnyi olajjal megkenve és fél deci vizet aláöntve egy tűzálló
edényben előbb lefedve, majd 15 perc után fedetlenül, (ekkor teszek,egy-egy
szelet sajtot a húsra) megsütöm. Lecsepegtetve hűlni hagyom, majd szépen
felszeletelem.
Én hústűt használtam,ami könnyedén kihúzható belőle.
Címkék:
gombás csirkemell,
Spenótos
2015. február 15., vasárnap
Francia saláta,tofuval
Hozzávalók:
Burgonya,fagyasztott francia saláta
alap,csemegeuborka,alma,tojás,natúr tofu
Az öntethez:
Majonéz,tejföl,mustár,citromlé,só,bors
Elkészítés:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, megpucoljuk, apró
kockákra vágjuk. A fagyasztott fr.salátát szintén megfőzzük sós vízben, majd
lecsepegtetjük. Ezeket apróra vágott csemegeuborkával, almával, összekeverjük. Keményre főtt és összekockázott
tojást, valamint összekockázott tofut keverünk hozzá. A tejfölt és a majonézt, 1
kanál mustárral, 1 kávéskanál citromlével, ízlés szerinti sóval, borssal készre ízesítjük. Összekeverjük,és
tálalásig hűtőbe tesszük.
Én az összekockázott
tofut megfőztem a zöldségekkel.
Címkék:
francia saláta,
tofu,
vegetáriánus
„Rakott” krumpli kicsit másképp
Elkészítés:
Közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk,
kefével lesikáljuk,vagy pucoljuk meg,ki-ki kedve szerint. A krumplit főzzük meg
félig,sós vízben,majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
Ezután minden krumplit bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed
részig 2-3 milliméter
vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
A a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket,
hagymakarikákat, bacon szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A
megtöltött krumplikat 10-15 percre az előmelegített sütőbe tesszük.
Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és
nagyon finom.
Savanyúsággal kínáljuk !
Címkék:
bacon,
egytál étel,
kolbász,
krumli
Répás,diós pogácsa,vegetáriánusoknak
Répás,diós pogácsa
Hozzávalók :
3dl növényi tej (én zabtejet használtam)
1 tk szőlőcukor
30 dkg hajdinaliszt/zabpehelyliszt,”nagymama”
kenyérliszt(vagy-vagy)
10 dkg sima liszt
15 dkg sárgarépa,vagy sütőtökpüré
10 dkg dió+ 12-15 fél dió egyben hagyva
só (1-2 tk)
Elkészítés:
Az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben egy teáskanál
szőlőcukorral. A liszteket szitáljuk át, keverjük bele a sót, daraboljuk bele a
vajat, morzsoljuk össze a liszttel, majd adjuk hozzá a sütőben sütőpapíron
megsütött,és turmixal pépesített sárgarépát vagy a sütőtökpürét is, a végén
öntsük rá a felfuttatott élesztős tejet. Ha nagyon ragadna a tészta gyúrás
közben adjunk hozzá nyugodtan lisztet, ha pedig szárazak tűnne, akkor még egy
kis pürét. Ezután kelesszük a duplájára.
Ha megkelt a tészta, nyújtsuk ki amilyen vékonyra csak
tudjuk, és szórjuk meg vékonyan darált dióval, hajtsuk össze, majd még egyszer,
és ha tudjuk, még egyszer.-Ismét
nyújtsuk ki, de most kétujjnyi vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval szaggassuk
ki.
Helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsire a pogácsákat, ahol
még pihentessük 5-10 percig,tegyünk minden pogácsára 1 fél dió belet.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. és kb. 20 perc alatt
süssük ki azokat.
Vegetáriánusok töpörtyűs pogácsa helyett fogyaszthatják!
2015. február 1., vasárnap
Zellerkrém leves
A leveshez
1 db nyers zellergumó
3 db burgonya
1 fej vöröshagyma, olaj,1 leveskocka
200 ml tejszín
1 csipet bors
Elkészítés:
Vágjuk kockára a zellert és a krumplit.
Aprítsuk fel a hagymát és egy kevés olajon pirítsuk arany színűre.
Adjuk hozzá a zöldségeket és kissé pirítsuk meg őket is. Ezután öntsük fel bő egy liter
vízzel és fűszerezzük sóval-borssal,dobjuk bele a l.kockát.
Főzzük, míg a burgonya megpuhul, majd öntsük hozzá a
tejszínt, keverjük el, és egy turmixal pürésítsük míg egész selymes lesz.
Pirított kifli,vagy zsemlekockával tálaljuk.
Címkék:
krémleves,
leves,
zeller,
Zellerkrém leves
2015. január 18., vasárnap
Kenyérsütés itthon
Hozzávalók: 30 dkg liszt,2 tk. Cukor,2 tk. Só,2 dkg
élesztő,1 tk. sikér,kb.1 dl víz(lágy tészta)
Elkészítés: A hozzávalókat
bedagasztjuk,3-4 órát hűtőben pihentetjük,majd 200°C-os sütőben piros-barnára
sütjük.
Én mielőtt eltettem pihenni,megszórtam szezámmaggal.Amikor
megsült,kitettem a rácsra,és vizes ecsettel átkentem.
Címkék:
házi kenyér,
kenyér
2014. december 7., vasárnap
Mákos guba,egy kicsit másképp
Hozzávalók:
6 szikkadt kifli vagy 3 gubakifli
15-20 dkg darált cukros mák
6 ek liszt
4 tojás fehérje
2-3 ek méz
2 cs vaníliás cukor, kristálycukor
Elkészítés:
Egy jénait kivajazunk és a kifli felét felkarikázva
elterítjük benne. A tojásokat külön választjuk , és a fehérjét kevés cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és egy
csipet sóval kemény habbá verjük, ezután pedig hűtőbe tesszük.
A lisztet összekeverjük a
cukorral,van.cukorral,elkeverjük annyi
tejjel,hogy sima legyen,és hozzáöntjük a többi tejet. Folyamatos keveréssel,felfőzzük.
A gubára a cukros mák
felét rászórjuk, majd mézet csurgatunk rá, ezután a krém felét rátesszük.
Még egy réteget teszünk fölé ugyanígy, majd a fehérjéből
vert habot tesszük a tetejére. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a hab teteje
meg nem pirul.
Címkék:
mákos guba,
sütőben
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)