Csak reggelire gyorsan
készítettem 4 db sajtos kiflit.
Hozzávalók:
15 dkg
hűtőben tartott „öreg tészta”,15 dkg finom liszt, 1 dl tej,1 dl víz,1 k.kanál
ecet,1dkg élesztő,2 kanál burgonyapehely,1 k.kanál cukor,10 dkg sajt
Elkészítés:
A hozzávalókat bedagasztottam,és
duplájára kelesztettem. Ezután négyfelé
vettem,és a kis cipókat szintén kelesztettem 10 percig. A kis cipókat kinyújtottam hosszúkásra,majd szorosan feltekertem.
Bepakoltam a tepsire készített nagy sütőzsákba,és lespricceltem vízzel. Ekkor
pakoltam meg sok-sok reszelt sajttal.
Most kell türelmesen
megvárni,amíg duplájára kel,addig a sütő is bemelegszik 200°-on.
Mikor megkelt,jó
alaposan bespricceltem vízzel,és a sütőzacskó száját aláhajtom,és beteszem
sülni addig,amíg gyönyörű piros színt kap.
Finom
lett,sokat tanultam a Limara „ oldalát olvasgatva,és hihetetlen milyen jó
szolgálatot tesz a sütőzacskó J A
fényképre már csak három jutott,mert még forrón egyet megettem. J