Amikor ráérek,leírom és lefényképezem azt amit éppen főztem,sütöttem.Próbáld ki,hátha ízlik neked is,sok sikert!
2015. december 26., szombat
Kacsamájjal töltött húsrolád
Hozzávalók: 1 kg darált hús,30-40 dkg kacsamáj,3 tojás,1 sárgarépa,2 fej vörös hagyma,10 szelet bacon,só bors,fűszer paprika,4 gerezd fokhagyma ,5 dkg zsemlemorzsa,1 kanál zsíradék
Elkészítés: A darált húst befűszerezzük,fasírthoz hasonló masszát készítünk. A sárgarépát lereszeljük,a hagymát apróra vágjuk. A kanál zsíradékon a kockára vágott hagymát a reszelt répát megdinszteljük,és megpirítjuk rajta a darabolt megtisztított májat.
A bacon szalonna szeleteket sushi tekerő (vagy egy tiszta konyharuha) lapra egymás mellé fektetünk 2 sorba..Ezután a darált hús masszát egyenletesen szétterítjük rajta,majd a közepén hosszanti csíkban ráhalmozzuk a langyosra hűlt májat. Majd a segédeszközünk segítségével feltekerjük. Egy tepsibe,vagy jénaiba belefektetve,öntünk alá 1/2 dl vizet,és először fóliával befedve 40 percig sütjük 180 °-on. A fóliát levéve ropogósra pirítjuk. Melegen,hidegen is kiváló ,ízletes sültet kapunk.
Címkék:
darált hús,
kacsamáj,
töltött hús
2015. december 20., vasárnap
Darálós süti
Ez a süti ,gyerekkoromban sosem hiányzott a karácsonyi sütik közül.Mára már egy kicsit feledésbe merült,pedig jól becsomagolva,sokáig eltartható finom rágcsálni való.
Hozzávalók: 70 dkg liszt ,25 dkg vaj ,25 dkg cukor,4 tojás,2 cs. vaníliás cukor,1,5 cs. sütőpor,2 ek kakaópor,1 ekanál citromlé+reszelt héja
Elkészítés:
A lisztbe belemorzsoljuk az olvasztott vajat.Ezután hozzáadjuk a tojásokat (kicsit felverve),a van.cukrot,sütőport,citrom reszelt héját,levét és alaposan összegyúrjuk. Kettévesszük,és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Mind a két cipót ,1-1 zacskóba téve,egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
Másnap a Húsdarálóra felszereljük a mintázót,és kb 8-10 cm rudakat formázunk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe ,távolságot tartva ,180°-on 25-30 percig sütjük.
Még forrón porcukorral megszórjuk.
Címkék:
darálós,
darálós süti
Karácsonyi beigli
Mindenkinek
van saját beigli receptje,most leírom,hogy én hogyan készítem. Egy kis plusz,ha
már készítettem narancslekvárt,akkor itt használok is belőle.
Hozzávalók:
0.5 kg liszt,csipet só,1 tojás,3 dkg élesztő,25 dkg vaj,1 dl
tej,5 dkg porcukor,1 dl tejföl
Töltelék:
dió:25 dkg durvára darált dió,25 dkg porcukor,1
citrom reszelt héja,leve,tej,van.rúd,vagy van.cukor,1 ev.kanál darált
háztartási keksz,5 dkg mazsola,(én most aszalt sárgabarackot vékonyra vágva
tettem bele.
mákos:25 dkg darált mák,25 dkg porcukor,1 citrom reszelt
héja,leve,mazsola,1 forralt tej,narancs
lekvár
Elkészítés:A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt,és
teszünk bele egy kkanál cukrot. Amíg az
élesztő felfut,a lisztbe belemorzsoljuk a vajat,ezután hozzátesszük a csipet
sót,a maradék cukrot,a tejfölt,a megkelt élesztőt. Alaposan összegyúrjuk,és
négyfelé osszuk,majd egyenként bezacskózva betesszük a hűtőbe.
Elkészítjük a töltelékeket,a diós tölteléknél 1 dl vizet
felforraljuk a porcukorral,és a többi hozzávalóval elkeverjük,úgy hogy
morzsalékos állagú legyen.
A mákosnál a tejet forraltam fel,és úgy kevertem össze a
hozzávalókat. Ez egy kicsit hígabb lett,meg is repedt a beiglim oldala. :-(
A tésztát 2 óra hűtés után kitesszük egy tálcára,enyhén
lisztezve kinyújtjuk és elkezdjük megtölteni.
Nálam 1 mákos mazsola nélkül,1
mákos narancslekvárral megkenve,és megszórva mákos töltelékkel. Egy diós rúd
aszalt gyümölccsel,és 1 anélkül készült.
Mire mindet megtöltöttem,addigra szépen megemelkedett mindegyik rúd. Ezután
felvert tojással megkentem,és 190°-os sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra
sütöttem.
Megkóstoltam,nagyon finom
lett! J
Címkék:
diós,
Karácsonyi beigli,
mákos
Narancslekvár
Ha már kint nem esik a hó !
Hozzávalók: 5 kg narancs,3 szem citrom, 1 kg cukor,2
van.rúd,2 dl víz
Elkészítés:
Az interneten találtam több receptet is, ezekből „gyúrtam”
össze az enyémet. Pl. az egyikben 3 kg narancshoz másfél kiló cukrot ír. Érdemes
a narancsot megkóstolni,nekem az 5
kg.-ba,majdnem sok lett az egy kiló. Jó édes narancsot kaptam. –Vagy a víz,az
egyik receptben fél liter vizet ír,nekem
nagyon leveses volt a narancs,így bőven elég a 2 dl víz.
Én zöldséghámozóval
pucoltam meg,és egy éles késsel húztam le a fehér részét,amitől keserű
lenne.A három szem citromot uígy pucoltam meg. Sokáig kell
főzni,sűrűn kevergetve,ha lekvárt,és nem dzsemet szeretnénk. Én a héjából csak
egy fél maréknyit tettem bele,máshol mindet javasolták. Mivel nem szeretem a kesernyés
ízt,legközelebb semmi héjat nem teszek bele. Tehát ez is ízlés szerint. Még
forrón befőttesüvegekbe töltjük, majd a
tetővel szorosan lezárjuk. Száraz
dunsztban – azaz takarókba alaposan bebugyolálva legalább fél, de inkább egy
napig hagyjuk magára.
Nagyon
idő igényes,de a végeredmény szuper
lett! Szép,mutatós,és nagyon finom lett!
Címkék:
lekvár,
narancs,
Narancslekvár
2015. december 17., csütörtök
Puszedli Karácsonyra
Hozzávalók: 25 dkg méz,5 dkg kókuszzsír,1 egész tojás,3
tojás sárgája,1 kis doboz tejföl,60 dkg liszt,15 dkg porcukor,1 kk. fahéj,1 kk.
mézes fűszer,2 kk. szódabikarbóna
Cukormáz: 3 tojás fehérje,25 dkg porcukor,1 kk. ecet,vagy
citromlé
Elkészítés:
A mézet és a zsírt melegítjük. Én addig melegítettem,amíg
a zsír elolvadt. Külön tálban elkeverjük a tojást,tojás sárgáját,tejfölt,és a
porcukrot. A lisztet egy másik tálban elkeverjük a szódabikarbónával,és a
fűszerekkel. Én egy pici csipet sót is
dobtam bele. Ezután minden hozzávalót
alaposan összekeverünk,és egy zacskóba
téve, egy éjszakán keresztül pihentetünk. Egyszerűbb , ha egy kancsóba
beletesszük az üres tasakot,és így pakoljuk bele a tésztát.
Előmelegítjük a sütőt 180°-ra,és 8-10 percig sütjük.
Közben gőz fölött a tojás fehérjét a porcukorral és a pici citromlével addig
habosítjuk,folyamatosan a kézi
habverővel,amíg a cukor felolvad,utána gépi habverőbe
öntve sűrű,de még csorgó állagúvá verjük.
A még forró puszedliket
ecsettel vastagon megkenjük a mázzal,és tálcára téve,rászárítjuk a habot. Nekem ebből a mennyiségből 44 db lett.
Zöldséges ,gombás, rizses csirkemell
Hozzávalók: 40dkg
csirkemell filé,1 csomag fagyasztott vegyes zöldség keverék,(én most francia
saláta keverékből készítettem),20 dkg gomba,paprika,paradicsom,rizs,só,bors,petrezselyemzöld,
fokhagyma
fokhagyma
Elkészítés: Én a húst
vékony csíkokra vágom,pirosra lepirítom,egy kis zsíradékon. –Hozzá öntöm a zöldség keveréket,és a
gombát,megfűszerezem, ,és puhára párolom. Mielőtt elkészül, beletépkedem a
petrezselyem zöldet is . Főtt rizzsel tálalom.
Címkék:
gombás,
rizses csirkemell,
Zöldséges
Sütőtökös gnocchi
Hozzávalók:
60 dkg sütőtök,25 dkg főtt áttört krumpli,20 dkg liszt,1
tojássárgája,pár bazsalikomlevél,1 kis csokor petrezselyem,só,bors,10 dkg vaj
Elkészítés: A sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, és sütőben
megsütjük. A húsát kiszedjük, és a főtt burgonyával krumplinyomóval áttörjük és kihűtjük. - Beleszitáljuk
a lisztet, hozzátesszük a tojássárgáját, a bazsalikomot és a petrezselymet
apróra vágva , sózzuk, borsozzuk, gyúrjuk tésztává. Kicsit lágy lesz a massza,
de bőven lisztezett deszkán dolgozzunk.
Öntetnek fokhagymás,tejszínes,petrezselymes szószt
készítettem,nagyon ízletes lett.
2015. november 22., vasárnap
Laktózmentes,- naranccsal készült süti
Hozzávalók:
2 db narancs,5 db
tojás,3 ek finomliszt,2 ek mandulaliszt,4 ek fruktóz, 2 dkg sütőpor,20dkg
margarin(laktózmentes)
10 dkg fruktóz,2
csomag vaníliás pudingpor,4 dl laktózmentes tej,reszelt ét csoki margarin
Elkészítése:
A torta formát kikenjük
margarinnal. Két narancs héját alapos
mosás után lereszelünk és meghámozunk, karikákra vágjuk. A kikent torta
formába sorba rakjuk a narancskarikákat.
Az összetevőkből piskótatésztát keverünk. A narancsokra öntjük. Előmelegített
sütőben közepes lángon kb. 20-25 percig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A
fele fruktózzal habosra keverjük a margarint. A pudingot megfőzzük a maradék gyümölcs
cukorból,reszelt narancshéjból tejből és
pudingporból. Langyosra hűtjük. Kanalanként belekeverjük a margarinba. A kihűlt
piskótát kiborítjuk, hogy a narancsos rész felülre kerüljön. Megkenjük a
krémmel és megszórjuk a reszelt csokival. Hűtőbe tesszük egy órára. Narancs
szeletekkel díszíthetjük.
2015. november 14., szombat
Laktóz és glutén mentes répa torta
Hozzávalók:
A tortához:
30 dkg reszelt sárgarépa,5 db tojás,25
dkg gyümölcs cukor,2 db reszelt
citromhéja,
10 dkg mandulaliszt,15dkg kókuszliszt,1
csipet só,1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék,
1 zacskó sütőpor,2 evőkanál citromlé
A mázhoz:20 dkg gyümölcs cukor,2
evőkanál citromlé
Elkészítés:
A sárgarépákat hámozás és tisztára
mosás után megtöröljük,kislukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat elválasztjuk
a fehérjét és a sárgáját
A tojássárgáját, gy.cukrot, citromhéját
robotgéppel addig keverjük amíg krémes állagú nem lesz.
A kókuszlisztet, darált mandulát,
fűszerkeveréket, sót, sütőport egy tálban összekeverjük. Ezt a keveréket a
krémbe keverjük felváltva a reszelt
sárgarépával. A végén a citromlevet is belekeverjük.
A 26 cm-es tortaformát sütőpapírral
kibéleljük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és apránként, óvatosan a krémbe
keverjük. A tésztát a kibélelt formába öntjük, a tetejét elsimítjuk.
Kb. 50 percig 180°-os sütőben sütjük.
Tűvel megszúrva ellenőrizzük hogy készen van-e.
Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.
A máz elkészítése:
A citromlevet a porcukorral (én a gy.cukrot
ledaráltam)sima mázzá keverjük. A tortát ezzel a mázzal vonjuk be. A tetejére
tehetünk pici marcipán sárgarépákat is.
Az interneten találtam a receptet,egy kicsit
megváltoztatva,készítettem el.
Címkék:
glutén mentes,
laktóz,
répa,
répa torta
2015. november 2., hétfő
Szilvás muffin
1 bögre liszt,3/4 tk szódabikarbóna,3/4 tk sütőpor,1/3
bögre cukor,1 tk vanília kivonat,1/2 bögre natur joghurt,1 tojás,250 g friss szilva
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat alaposan összekevertem,én a
joghurtba kevertem a tojást,van.kivonatot,és az apróra vágott szilvát.
Beleforgattam a lisztes keverékbe,és kiadagoltam a muffin formákba.
Pontosan 12 db lett,és nagyon
finom. Légkeveréses sütőben 180 °-on 20 percig sütöttem.
Címkék:
muffin,
szilva,
Szilvás muffin
2015. október 17., szombat
Gomba süti
Hozzávalók: 360g liszt,180g keményítő,160g porcukor,pici sütőpor,pici só,240g vaj,2 tojás,1 citrom leve,és reszelt héja,vanília -aroma,kakaó
Ezt a sütit a You Tube -on találtam,aki szuper gyors sütit szeretne,ez az! Nagyon finom linzer süti,és igazán mutatós!
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal,porcukorral,hozzáadjuk a 2 tojást,és a citrom reszelt héját,és a levét. Tegyük bele a van.aromát,fél cs. sütőport,és egy csipet sót.
A tepsire sütőpapírt terítünk,és kis gombócokkal telerakjuk. Majd vegyünk egy kis méretű (pl. ásványvizes kis palack) üveget,amit kakaóba mártunk,és belenyomjuk a kis gombócokba. 180°-os sütőben 8-10 '-ig sütjük.
-Én annyit változtattam rajta,hogy a keményítőt kihagytam,őszintén nem hiányzott belőle :-),ja és a vanília aroma viszont nagyon jót tett neki.
2015. október 9., péntek
Sütőtök krémleves pirított tökmaggal
Sütőtökkrémleves
Hozzávalók:
60 dkg sütőtök,5 dkg vaj,1 nagyobb fej vöröshagyma,1 csipet
fehérbors,1 dl tejszín,1 liter húsleves-alaplé,1-2 evőkanálnyi olívaolaj,ízlés
szerint.
Elkészítés:
Hámozzuk meg a tököt, távolítsuk el a magjait - félretesszük -, majd vágjuk minél apróbb kockákra.A hagymát is tisztítsuk meg,
kockázzuk fel. Egy mélyebb edényben, melyben majd elfér a leves, olvasszuk fel a
vajat, és dinszteljük meg rajta a hagymát. Ha már üveges, jöhetnek hozzá a
fűszerek és a tök, keverjünk rajta párat, majd öntsük fel a húslevessel.
Főzzük a tököt puhára, majd, amikor már megfelelő állagú, egy
botmixerrel pürésítsük az egészet, ha túl sűrű lett, egy kis vízzel felöntjük.
Ezután tegyük vissza a tűzhelyre, keverjük hozzá a tejszínt, és kész is a leves. A
tökmagokat forró olívaolajon pirítsuk meg némi só társaságában, és ezekkel
fogyasszuk a levest.
( Én a megsütött tököt kikapartam a
héjából,és az előkészített hagymára tettem, és felöntöttem forró vízben
feloldott húsleves kockával.-Nekünk így még finomabb lett. )
2015. június 1., hétfő
Rakott zöldbab tarhonyásan
hozzávalók / 4 adag
50 dkg zöldbab
25 dkg tarhonya
50 dkg darált sertéshús
só ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
1 közepes fej vöröshagyma
4 ek napraforgó olaj(kókusz olaj)
víz (forró)
A tarhonyát 2 ek. olajon megpirítjuk, és 2-szeres forró vízzel felengedjük, sózzuk, majd takarék
lángon puhára pároljuk.
A darált húsból hagymás alappal pörköltet készítünk.
A zöldbabot sós vízben puhára pároljuk, majd leszűrjük.
Egy tűzálló tálat kiolajozunk, a bab felét beletesszük, a tarhonyás
pörköltet a babra öntjük.
Majd bevonjuk a maradék babbal és egyenletesen elosztjuk a tejfölt a tetején, és
sütőbe téve megsütjük.
Én a tejfölt fűszereztem sóval,borssal,apróra vágott
petrezselyem zölddel.- Az ötlet itt is az internetről származik,de ott
tarhonya van alul,felül,és a zöldbabot keveri a pörkölttel. Én féltem,hogy
sütésnél,nagyon száraz lesz a tarhonya,ezért cseréltem össze,a rétegezést. :-)
Címkék:
Rakott zöldbab,
tarhonya,
tarhonyával
Meggyes-csokis muffin recept
Meggyes sütit kívántam. Ezt találtam,csak picit változtattam az eredetin, és tényleg finom lett! J
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó !
Hozzávalók:
1 tasak sütőpor (12 g )
2 közepes tojás
1 tasak vaníliás cukor (10 g )
1 kis üveg meggybefőtt (friss gyümölcsből kb. 25 dkg)
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük
papírral. A meggyet kimagvaljuk és hagyjuk lecsepegni. A csokoládét egész apró
darabokra vágjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport.
Egy másik tálban a tojásokat elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral,
tojásokkal, joghurttal és a megolvasztott, de nem forró margarinnal.
Beleszórjuk a darabolt csokit, a meggydarabokat, majd a
sütőporos lisztet. Csomómentes, sűrű masszává keverjük.
A tésztát egyenletesen elosztjuk a sütő mélyedéseiben. (Erre
egy fagylaltos kanál a legegyszerűbb.) 170 fokon hőlég keveréssel 25 perc alatt
megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk kb. 10 percet pihenni.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
2015. március 30., hétfő
Linzer alapú sütik
Az interneten kerestem olyan süti receptet,ami sokáig eláll.Most van időm sütni,és egy hét múlva itt az ünnep.Ezt a két receptet találtam,így nem maradunk süti nélkül.
Csokoládés - narancsos keksz
(kb. 50db)
- 100g étcsokoládé
- 175g finomliszt
- 75g étkezési keményítő
- 1kk. sütőpor
- 125g fagyos vaj/margarin
- 125g porcukor
- 1 tojás
- 1 narancs reszelt héja
- csipet só
A csokoládét apróra daráljuk.
A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel,
sütőporral, és a sóval.
Beledolgozzuk a felaprított vajat. Hozzáadjuk a tojást,
porcukrot, a reszelt narancshéjat, és a megdarált csokoládét, és összegyúrjuk.
Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és fél órára a
hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, 2 - 3 sütőlemezt kibélelünk
sütőpapírral.
A tésztát 5mm vékonyra kinyútjuk. Klasszikus keksz formával
kiszúrjuk.
Egymástól tisztes távolságot hagyva a sütőlemezre
rakosgatjuk, és 15 percig sütjük.
A sütőlapon hagyjuk kihűlni.
Jól záródó fémdobozban 2 - 3 hétig eláll.
Az omlós tészta :30 dekagramm liszthez 20
dekagramm zsiradék (vaj, margarin vagy zsír) és 10 dkg porcukor szükséges. Ezt
tovább gazdagítjuk 2 tojás sárgájával,csipet sóval. Fehérjét nem teszünk bele, mert kemény lesz a
linzerünk. A sárgájától nemcsak a tészta íze és állaga lesz jobb, hanem a színe
is vonzóbbá válik.
A tésztát gyorsan állítjuk össze kemény vajból, hidegen,
kisebb darabokra vágva hogy nehogy megpuhuljon a zsíradék a kezünk melegétől,
mert ekkor a tészta nyújtáskor berepedezik, szétesik. Először a zsíradékot
morzsoljuk el a liszttel, felét helyettesíthetjük darált dióval, mandulával is,
majd beledolgozzuk a többi hozzávalót.
.
Egy órára a hűtőben pihentetjük, de egész éjjel a hűtőben
lehet tartani.
Pihentetés után, kinyújtjuk, szaggatjuk és sütjük. Nem kell
a tepsit zsírozni, mert e tésztában van bőven zsíradék.
Előmelegített sütőben, kb. 160 fokon 10 perc alatt megsül.
Vigyázzunk, nehogy túl sokáig maradjon a sütőben, mert akkor kiszárad és nem
lesz porhanyós!
A kisült tésztát várjuk meg, míg kihűl a tepsiben, majd
sütőlapáttal fellazítva, óvatosan vegyük ki, mert könnyen törik. A tölteléktől
fog megpuhulni, ezért egy-két napi állás után fogyaszthatjuk csak.
Én annyit változtattam ezeken a sütiken,hogy reszelt
citromhéj is került bele,xillittel helyettesítettem a cukrot,és darált dióval
szórtam meg egy pár darabot. A lekvár is diabetikus,amivel töltöttem ,így
cukorbetegek is fogyaszthatják.
Címkék:
húsvéti süti,
linzer
2015. március 16., hétfő
Tiramisu
Hozzávalók
A piskótához
30 db babapiskóta
300 ml erős kávé
A krémhez
375 ml tejszín (30%-os)
4 db tojás ,10
g lapzselatin
A díszítéshez
Holland kakaópor
Elkészítés:
Készítsük elő egy ,magas peremű tepsit. Először az alsó
piskótaréteget fogjuk előkészíteni. Ehhez tegyük egy tálba az eszpresszó kávét,
és ízlésünk szerint ízesítsük meg enyhén rumosra, és enyhén édeskésre a
porcukorral, majd jó alaposan keverjük össze.
Most a babapiskóták egyik felét egyenként beáztatva - csak
2-3 másodpercig - a kávés oldatba, tegyük szorosan a tepsi aljába.
Most egy lábasban közepes lángon tegyünk fel vizet a
tűzhelyre főni. Egy tálban keverjük össze az egész tojásokat a cukorral, majd
mikor felforr a vizünk, tegyük rá vízgőzre a tojásos keveréket. Gyakran
megkevergetve addig kell melegítenünk a cukros tojást, míg forró nem lesz
,annyira,hogy az ujjunkat már égeti.
Közben a behűtött
tejszínből kemény habot verünk, majd betesszük a hűtőbe. A lapzselatint kevés
langyos vízben beáztatjuk. A mascarponét pedig kiszedjük egy kis tálba, és
simára keverjük, majd ezt is félretesszük.
Levesszük a gőzfürdőről a tojást, és maximális fokozaton,
kihűlésig habosítjuk.
Ha a tojás kihűlt, elkezdjük összerakni a krémet. A
tejszínhabot elővesszük a hűtőből, és óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a
mascarponét. Végül hozzáöntjük a tojásos habot, és lassú mozdulatokkal ezt is
hozzákeverjük a tejszínhez.
A lapzselatinra már korábban vizet kellett öntenünk, erről
most leöntjük a vizet, egy edénybe tesszük, és a lehető legkisebb hőfokon
felolvasztjuk folyamatosan kevergetve azt - ez kb 10-20 másodpercet vesz
igénybe. Nem forraljuk fel a zselatint, sőt ne is forrósítsuk fel! Amint
feloldódott, jó is!(-Ha ez gondot okoz,használjunk extra gyors zselatinport.)
Most vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük a
zselatint a krémhez. Ügyeljünk, hogy a zselatint jól eloszlassuk a krémben!
Ezzel el is készült a töltelék.
A töltelék felét szedjük a beáztatott babapiskótákra,
simítsuk el, majd a maradék babapiskótákat jól beáztatva osszuk el a krém
tetején.
Ha ez megvan, oszlassuk el a babapiskótákon a maradék krémet
is, simítsuk el, szórjuk meg holland kakaóval,majd tegyük a hűtőbe a tiramisut.
2015. március 2., hétfő
Brokkolis burgonyapüré
Hozzávalók:
A megpucolt,kockára vágott krumplit sós vízben puhára
főzzük,és leszűrjük. A brokkolit rózsáját szétszedjük,alaposan folyó víz alatt
megmossuk,és sós vízben puhára pároljuk,és leszűrés után jeges vízbe tesszük.
Így szép zöld marad a színe.
A hozzávalókat botmixerrel homogénre pépesítjük,ha kell,még
fűszerezzük.
Címkék:
Brokkolis,
burgonyapüré
Spenótos,gombás csirkemell
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell, 20 dkg friss spenótlevél, só, 1 ek olaj,5
közepes gomba,sajt.
A csirkemellet óvatosan kettévágom úgy, hogy szét lehessen
hajtani. Kissé megveregetem, hogy egy nagy szeletet kapjak. A spenótleveleket
megmosom és a megpucolt,darabolt gombával egy serpenyőben
megpárolom,fűszerezem. A csirkemellet
megsózom, elterítem rajta a leszűrt, lecsepegtetett gombás
parajleveleket, majd szorosan feltekerem. Néhányszor átkötöm konyhai zsineggel,
majd egy kanálnyi olajjal megkenve és fél deci vizet aláöntve egy tűzálló
edényben előbb lefedve, majd 15 perc után fedetlenül, (ekkor teszek,egy-egy
szelet sajtot a húsra) megsütöm. Lecsepegtetve hűlni hagyom, majd szépen
felszeletelem.
Én hústűt használtam,ami könnyedén kihúzható belőle.
Címkék:
gombás csirkemell,
Spenótos
2015. február 15., vasárnap
Francia saláta,tofuval
Hozzávalók:
Burgonya,fagyasztott francia saláta
alap,csemegeuborka,alma,tojás,natúr tofu
Az öntethez:
Majonéz,tejföl,mustár,citromlé,só,bors
Elkészítés:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, megpucoljuk, apró
kockákra vágjuk. A fagyasztott fr.salátát szintén megfőzzük sós vízben, majd
lecsepegtetjük. Ezeket apróra vágott csemegeuborkával, almával, összekeverjük. Keményre főtt és összekockázott
tojást, valamint összekockázott tofut keverünk hozzá. A tejfölt és a majonézt, 1
kanál mustárral, 1 kávéskanál citromlével, ízlés szerinti sóval, borssal készre ízesítjük. Összekeverjük,és
tálalásig hűtőbe tesszük.
Én az összekockázott
tofut megfőztem a zöldségekkel.
Címkék:
francia saláta,
tofu,
vegetáriánus
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)