2012. október 19., péntek

Húsos Töltött tészta

Hozzávalók:35 dkg darált hús(lehet vegyesen sertés és marha),3 bögre liszt,1 tojás,háromnegyed pohár langyos víz,1nagy fej hagyma,1 dl tejszín,só,bors
Tészta elkészítése:a lisztet,vizet,tojást egy nagy csipet sóval összegyúrjuk,és fél órát pihentettjük.Addig elkészítjük a tölteléket:A hagymát lereszeljük,és a darált húshoz adjuk.Beleöntjük a tejszínt is,és sózzuk,borsozzuk.Ezután a tésztát kinyújtjuk,karikákat szaggatunk belőle,és mindegyikre teszünk egy kiskanál tölteléket.Félbe hajtjuk,újjunkkal körbenyomkodjuk,majd a félkör szélét összehajtjuk,és újra kört formálunk belőle. A forrásban levő vízben belepakolgattjuk,és 10-12 percig főzzük.
Én bolonyai mártással öntöttem le,és reszeltem rá parmezánt,de egy nagy kanál tejföllel nyakon öntve is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése