2012. október 24., szerda

Tepsis hús magyarosan


Hozzávalók:Személyenként 2-3 szelet hús (karaj)1-2 fej hagyma,2 db paprika ,2 db paradicsom,2 evőkanál paradicsompüré,1 doboz tejföl ,2 -3gerezd fokhagyma,10 dkg kockázott bacon.


Elkészítése:
A bacon szalonnát előpirítjuk,és a tepsibe terítjük.A  húst vékonyabb szeletekre vágjuk, esetleg klopfoljuk is. Sóval, borssal ízesítjük. Nagyon kevés zsiradékon hirtelen elősütjük (félig),majd az így kifehéredett, esetleg picit pirult húsokat egy tepsibe egymás mellé tesszük. Az így kapott pecsenyelében üvegesre pároljuk a karikákra vágott hagymát,fokhagymát.Ezt a húsokra rétegezzük, majd egy karika paradicsommal betakarjuk,és a paradicsompürét szétosztjuk rajta.-Erre rakunk egy karikára  vágott vastagabb paprikát. A paprikába tejfölt tesszük , majd az egészet sütőbe tesszük és  pirulásáig sütjük. Megbolondíthatjuk még gombával, egyéb zöldségekkel ízlés szerint. Hidegen – melegen egyaránt mutatós és finom. Köretnek krumplipürét, rizst ajánlok.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése